Çavuşoğlu: Dünyanın hoşgörüye ihtiyacı var

Bakan Çavuşoğlu, ırkçılığın, yabancı düşmanlığının, İslam karşıtlığının arttığı bir dünyada hoşgörüye ve barış diline daha fazla ihtiyaç duyulduğunu kaydetti.

YUNUS Emre Enstitüsü tarafından düzenlenen "1000 Yılın Sesi Türkçe Bayramı Programı"nda konuşan Alanyalı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, dünyada ve Türkiye'de, dış politika, diplomasinin sadece Dışişleri Bakanlığı'ndaki bürokratlar aracılığıyla yürütülmediğini söyledi. Başta parlamenter diplomasi olmak üzere birçok kurumu işin içine dahil ederek Türkiye'nin değerleri ve yumuşak gücüyle birlikte bütün kurumları aktif olarak diplomasinin içine kattıkları ifade eden Bakan Çavuşoğlu, "Amacımız dünyanın her yerinde şanlı Türk Bayrağı'nı dalgalandırmaktır. Bu düşünceyle bugün dünyada 230 temsilcilikle dünyada 5. sıradayız. Amacımız yıl sonu itibarıyla 241 ülkede temsilcilik açmaktır" dedi.

GERİ KALMIŞ ÜLKELERE TAM DESTEK

Sadece büyükelçilik ve başkonsolosluklar aracılığıyla değil, dünyanın her yerine farklı kurumlarla ulaşmayı amaçladıklarını belirten Bakan Çavuşoğlu, şöyle devam etti: "Türk Hava Yolları 300 uçağıyla dünyanın 293 başkentine ulaşıyor. Bugün TİKA ile sadece Türkiye'nin kalkınmasını sağlamıyoruz. Dünyada mazlum ülkelerin kalkınmasını sağlamak için kalkınma projelerine destek sunuyoruz. Kızılayımız dünyanın her yerine Türk insanın gönlünden kopan insani yardımları ulaştırıyor. Yurtdışı başkanlığımız, dünyanın her yerinden binlerce öğrenciye burs vererek eğitim öğretim görmesini sağlıyor ve Yunus Emre Kültür Merkezleri, güzel Türkçemizi, Türklerin örf, adetlerini öğretiyor. Tüm kurumlarımız Türkiye'nin dünyadaki itibarını artırmak için gece gündüz çalışıyor."

24 Ağu 2015 - 02:10 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber