Çakır B20 Zirvesi'nde

Alanyalı İMKON Genel Sekreteri Alaattin Çakır, Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın da katılacağı B20 Zirvesi'ne katılıyor. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'nun bizzat davet ettiği Çakır, sektörün sorunlarını anlatacak

İNŞAAT Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Sekreteri, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) İnşaat Müteahhitleri Meclisi Üyesi ve Genel Koordinatörü Alaattin Çakır, 3-4 Eylül tarihlerinde TOBB Genel Merkezi'nde yapılacak olan '2015 Türkiye B20 Zirvesi'ne TOBB Başkanı ve B20 Türkiye Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu'ndan gelen davet üzerine Ankara’ya gidiyor. Türkiye B20 Zirvesi hakkında bilgi veren Çakır, “Türkiye’nin dönem başkanlığını üstlendiği G20 Zirvesi, 15-16 Kasım'da Antalya Belek'te yapılacak.

B20 Zirvesi, Türkiye’nin Şubat ayından bu yana faaliyet gösteren 3 toplantı ve telekonferanslar aracılığıyla çalışmalarını tamamlayan, 6 Görev Gücü tavsiye kararlarını birleştirmek üzere, yoğun bir şekilde çalışmaktadır. Diğer yandan B20 Türkiye, Hindistan, Suudi Arabistan, Singapur Azerbaycan, Brezilya, İtalya, Rusya ve Mozambik’in dahil olduğu farklı bölgelerde istişare formları düzenleyerek, B20 sürecinin kapsayıcı olması hususunda özel bir çaba sarf etmektedir.

B20 Türkiye, iş dünyası liderlerinin Ankara’da buluşmasına ve tavsiye kararlarını tartışmalarına imkan yaratacaktır. B20 konferansında, bütün görev güçlerinin politika dokümanları ilk kez iş dünyası liderleri ile paylaşılacaktır" dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da katılacağı, 3 Eylül'de başlayacak olan B20 Zirvesi, Türkiye’nin dönem başkanlığını yaptığı G20 Zirvesi'ne önemli katkılar sağlayacak.

01 Eyl 2015 - 13:47 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber