'Büyükşehir'e bağlı köyler altyapı mağduru olmayacak'

ADALET ve Kalkınma Partisi (AKP) Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, "Türkiye'de 13 İl büyükşehir olacak.

Mevcut 16 büyükşehrin de yetki alanı il sınırları olacak. Böylece 29 İl'de tek yetkili Büyükşehir Belediye Başkanı olacak" sözü tartışma yaratmıştı. Tanrıverdi'nin de açıklamasıyla birlikte Alanya'da, Antalya'nın alt kademe belediyesi olması kesinleşmişti. Haziran ayında Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda kanunlaşacağı açıklanan Büyükşehir Yasası'nın çıkmasıyla Alanya, İl olma hayalini kaybedecek ve Antalya'ya bağlanacak. DENİZLİ'DE AÇIKLADI Partisinin Denizli İl Kongresi'nde konuşan Erdoğan, vatandaşlara çeşitli müjdeler verdi. Bunların başında Denizli'nin büyükşehir olması sözünü hatırlatan Başbakan Erdoğan, "13 Mayıs'ta seçim mitingini yaparken Denizli'yi büyükşehir yapacağımızı ifade etmiştim. İşte şimdi bu sözümüzde duruyor, Denizli'yi artık büyükşehir statüsüne kavuşturuyoruz. 2014 seçimlerine büyükşehir olarak girecek. Büyükşehir olduktan sonra Denizli, hiçbir şekilde altyapı mağduriyeti yaşamayacak. Tam tersine en uzak köylerine kadar kaliteli ve yaygın hizmet gidecek" dedi. Başbakan Erdoğan'ın, Antalya İl Kongresi'nde de Antalya'nın tamamını kapsayacak Büyükşehir Yasası'na ilişkin açıklama yapıp, yapmayacağı merakla bekleniyor.

#

09 Haz 2012 - 03:15 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber