'Büyükşehir Alanya'ya iyi gelmedi'

CHP İlçe Teşkilatı, olağan toplantısını Mahmutlar Düğün Salonu'nda delegelerin katılımıyla gerçekleştirdi. İlçe Başkanı Takavüt, Büyükşehir Belediyesi'ni eleştirdi

TOPLANTIYA Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Başkanı Ali Takavüt başkanlık ederken, Alanya'nın mevcut sorunları ve ülke gündemi masaya yatırıldı. Takavüt, "Bu hafta toplantımızı Mahmutlar Mahallesi'nde yapma kararı aldık. Bugün dar kapsamlı bir toplantı olacak. Sadece delegeler ve sandık görevlilerimiz var. Özellikle ilerleyen süreçte TBMM'deki anayasa turunda ne olacağını gördükten sonra tüm mahallelerde geniş kapsamlı bir çalışma yapacağız. Bugünkü toplantı sadece delegelerle kısıtlı" diye konuştu.
'MAHMUTLAR ATIL KALDI'
Takavüt, konuşmasının devamında şunları söyledi: "Ben sürekli Mahmutlar'a gidip geliyorum. Yıllardır buradayım. 25 yıldır Mahmutlar'dayım ve bu bölgenin hiç bu kadar bakımsız ve hizmetsiz bir dönemini görmedim. Mevlana Kavşağı'ndan başlayınca bir rezalet hakim. Mahmutlar, Alanya'nın en büyük mahallesi. Arabayla düz yolda gidemiyorsunuz. Daha önce bunu dile getirmiştik. Açılan su kuyuları çukurlar oluşturdu ve araçlar içine düştü, bir vatandaşın ayağı bile kırıldı. Bir Barbaros Caddesi var ama yoldaki parke taşları araçla 30 kilometre hızla gidemeyeceğimiz durumda.
'BÜYÜKŞEHİR YASASI SIKINTI GETİRDİ'
Temizlik ise hiç yok. Çünkü konteynırlar doluyor, toplama olmadığı için içerisinde fareler adeta cirit atıyor. Belde belediyesi varken öyle veya böyle hizmet geliyordu. Bunun yanında enerji sorunu var. 20 gündür elektriği olmayan yerler var. Büyükşehir Yasası'nın bize getirdiği büyük sıkıntılar var. Demirtaş beldeyken ve elde olanak yokken yapılanları gördük. Ama şimdi rezalet bir durum var. Hiç bir şey yapılmıyor.
'MUM IŞIĞIYLA ÇAĞ ATLANIYOR'
Elektrik konusu tam bir felaket. Bir damla yağmurla elektrikler kesiliyor. 5-6 saat, hatta bir gün elektrik gelmediği oluyor. Erzakını ve ilacını buzdolabında saklaması gerekenler oluyor ama muhatap bulamıyorlar. Karapınar Mahallesi var, tam 10 gün hiç elektrik verilmedi. Şikayet ettiğimizde hazırlıksız yakalandıklarını söylüyorlar. Bu bir bahane olabilir mi? Karapınar Mahallesi'nde halen elektrik yok. Çağ atladığımız söyleniyor ama öyle bir şey yok. Mum ışığında çağ atlıyoruz.
'BÜYÜKŞEHİR PARA VERMİYORMUŞ'
Bir mahallemizde insanlar ve hayvanlar karda mahsur kalıyor, Büyükşehir'den yardım isteniyor, verilen cevap, 'Büyükşehir bize oraya hizmet götürebilmek için yeterli bütçe vermiyor. Gelip imza atarsanız yardım edebiliriz' oluyor. Bu nasıl bir anlayıştır? Böyle bir şey olabilir mi? Ülke hem içte hem dışta bir felaketin içerisinde. Bizim gidecek bir yerimiz yok. Daha çok çalışmalıyız. Türkiye, cumhuriyet tarihinden bu yana ilk kez bu kadar zor durumda. Kimse oyunu bir şeyler uğruna satmasın. Ülkemiz, çocuklarımızın koltuklara oturmasından daha önemli."

18 Oca 2017 - 14:17 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber