"Büyük çileler çektiniz"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Almanya'nın Köln kentindeki Türklere sesleniyor

AVRUPALI Türk Demokratlar Birliği'nin (UETD) kuruluşunun 10'uncu yıldönümü etkinliğinin yapıldığı Lanxess Arena Spor Salonu'nda konuşan Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

“Sevgili kardeşlerim, Türkiye Cumhuriyeti’nin Almanya Federal Cumhuriyeti’nin değerli vatandaşları, değerli katılımcılar sizleri en kalbi duygularımla hasretle, muhabbetle selamlıyorum. Allah’ın selamı, rahmeti, bereketi hepimizin üzerine olsun. Üzerimdeki bir emaneti bugün bir kere daha sizlere emanetim sahiplerine teslim etmek istiyorum. Türkiye’nin sizlere selamı var. 77 milyon kardeşinizin sizlere selamı var. Türkiye’deki akrabalarınızın, dostlarınızın sizlere selamı var. Sanmayın ki sadece sizler gurbettesiniz. Bizler de gurbeti içimizde yaşıyoruz.”

 “Üstad Necip Fazıl ne güzel söylemiş,

‘Dağda dolaşırken yakma kandili,
Fersiz gözlerimi dağlama gurbet!
Ne söylemez, akan suların dili,
Sessizlik içinde çağlama gurbet!
Titrek parmağınla tutup tığını.
Alnıma işleme kırışığını
Duvarda, emerek mum ışığını,
Bir veremli rengi bağlama gurbet
Gül büyütenlere mahsus hevesle,
Renk dertlerimi gözümde besle!
Yalnız, annem gibi, o ılık sesle,
İçimde dövünüp ağlama gurbet.’

Kardeşlerim sizler çok büyük çileler çektiniz. Sizler çok büyük sıkıntılara maruz kaldınız. Ama direndiniz, tahammül ettiniz, sabrettiniz. Gurbeti kendiniz için sılaya tahvil ettiniz. Şunu bilin ki millet olarak sizlere minnettarız. Milletçe herbirinizle gurur duyuyor, iftihar ediyoruz.”

24 May 2014 - 19:46 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber