Bülent Arınç’a 6 bin TL’lik ‘sarhoş’ cezası

CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Çetin Soysal, “kişilik haklarına saldırıda bulunduğu” iddiasıyla, anne tarafından Alanyalı olan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç aleyhinde açtığı davada 6 bin TL manevi tazminat kazandı.

Soysal, MHP'nin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer hakkında verdiği gensorunun görüşmeleri sırasında Arınç'ın kendisine “alkollü” diyerek hakaret ettiği gerekçesiyle dava açmıştı. Ankara 8. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşması dün yapıldı. Mahkeme, davayı kısmen kabul ederek, Arınç'ın Soysal'a, yasal faiziyle birlikte 6 bin TL manevi tazminat ödemesine karar verdi. ARINÇ "BİR SARHOŞ GİBİ" TABİRİ KULLANDI Davanın dilekçesinde, TBMM'deki gensoru görüşmeleri sırasında, Soysal'ın açıklamalarının ardından tansiyonun yükselmesi üzerine genel kurula ara verildiği, daha sonra Bülent Arınç'ın Meclis Başkan Vekili Güldal Mumcu'nun odasına giderek Soysal ile ilgili “hakaret” içerikli sözler sarf ettiği iddia edilmişti. Dilekçede, Soysal'ın “kişilik haklarına saldırıda bulunduğu” öne sürülen Arınç'tan yasal faiziyle birlikte 20 bin TL manevi tazminat talep edilmişti. Öte yandan Arınç, olayın ardından düzenlediği basın toplantısında, Çetin Soysal için “bir sarhoş gibi” tabirini kullandığını kabul etmiş ve şöyle konuşmuştu: MECLİS İÇERİSİNDE SAYGI ÇOK ÖNEMLİ “Kürsüyü çok sık kullanmaya çalışan ve kendisinden çok hoşlanılmayan birkaç ismin, takviye alarak böyle kürsüye geldiğini de tahmin ediyor, biliyorsunuz. ‘Sarhoş olabileceğini’ gelişinden, tavırlarından tahmin ettim. Çünkü Meclis Başkanı’na karşı kürsüye giderken hiçbir hatip kabadayı edasıyla veya başka bir edayla gidemez. Bunlar, bütün milletvekilleri için geçerlidir. Meclisin kapısından giren herkesin önce ceketinin önünü iliklemesi gerekir. Hatta Başkanvekilleri, birleşimi, oturumu açmadan önce başıyla Genel Kurula selam verir. SEVMEYİN AMA LÜTFEN SAYGI GÖSTERİN Yine İçtüzük gereği hatipler, ‘Sayın Başkan, Sayın Milletvekili’ diyerek başlar. Sadece Sayın Kamer Genç, bizden bahsederken asker arkadaşı gibi, ‘Bülent Arınç, Tayyip Erdoğan’ diyor. Ama ben ona ‘Sayın Genç’ diyerek hitap ediyorum. İçtüzük bunu emrediyor. Birbirimizi sevmiyor olabiliriz ama birbirimize saygı göstermeye ihtiyacımız var.”

#

18 Eyl 2010 - 00:00 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber