'Bu sevginin sebebi nedir?'

CHP'li Demirci, "MHP lideri Bahçeli'nin CB Erdoğan'a olan bu sevgisinin sebebini biri bana açıklasın" dedi

Haber: Alper KUTAY

ALANYA Belediye Meclisi ve Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi'nin CHP'li üyesi, Şehir Plancısı Erkan Demirci, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin yeni anayasa görüşmelerinde AKP Hükümeti'ne ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a bu denli yüksek destek verişine bir anlam veremediğini söyledi. MHP'lilerin bir kısmının "Evet, bir kısmının da "Hayır" demesine göndermede bulunan Demirci, şöyle konuştu: "MHP üst yönetiminin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı olağanüstü yetkilerle donatan bu anayasa değişikliğini bu derece savunabileceğini gözümle görmesem inanmazdım. Sosyal medyadaki paylaşım ve yorumlara bakınca Erdoğan'ın sanki Ülkücü Hareket'in lideriymiş gibi benimsendiğini görüyorum. Adeta bugüne kadar bastırılmış ve gizlenmiş bir sevginin dışavurumu gibi. Bu, işin siyasi kısmıydı. Bir de teknik kısmı var. MHP'nin kendi bakış açısıyla ülkenin iyiliği için anayasa değişikliğine olumlu baktığını varsayıyorum. Ama 15 Anayasa Mahkemesi (AYM) yargıcının 12'sini, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) üyelerinin yarısını Erdoğan'ın seçmesini niçin kabul ettiklerini, komisyonda bir kaç göstermelik madde dışında niçin direnmediklerini lütfen biri bana anlatsın."

16 Oca 2017 - 21:15 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber