‘Ben Yörük çocuğuyum’

Adana’da temaslarda bulunan ve Yörük çocuğu olmaktan gurur duyduğunu söyleyen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türklerin tarihte bıraktığı mirasları koruyup, dünyanın çeşitli ülkelerinde yollar ve müzeler yaptıklarını kaydetti.

ADANA’DA bir dizi ziyaretlerde bulunan Alanyalı Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Adana Valisi Mustafa Büyük'ü makamında ziyaret etti. Daha sonra Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Adana Şubesi'nin kahvaltısına katılan Bakan Çavuşoğlu, Sarıçam ilçesine geçip esnaf ziyareti yaptı. Esnaf ziyaretinin ardından partisinin Kozan Yolu'ndaki seçim ofisinin açılışını yapmaya giden Bakan Çavuşoğlu, burada partilileri tarafından karşılandı. Yörük çocuğu olduğunu ve geleneklerini sürdürmekten gurur duyup halen koyun ve keçilere bakmayı çok sevdiğini anlatan Bakan Çavuşoğlu, yaylalarının Alanya ve Konya sınırında bulunduğunu, Konya ile Alanya'yı bağlayan şeyin ise Selçuklu atalar olduğunu kaydetti. Alanya'ya yeni bir üniversite kurduklarını ve ismini Alaaddin Keykubat koyduklarını söyleyen Bakan Çavuşoğlu, bu topraklara ataların ismini verdiklerini belirtti.

MİLLİYETÇİLİK VURGUSU YAPTI

Tüm dünyada Türk atalarının miraslarını koruyup restore ederek yaşattıklarını anlatan Bakan Çavuşoğlu, “Türkiye güçlü olmasaydı Moğolistan'a gidip Türk'ün adının ilk defa geçtiği anıtları müzeye dönüştürebilir miydik? 46 kilometre yol yapabilir miydik? Tonyukuk Anıtları'na 11 kilometre Moğolistan'a yol yapabilir miydik? Kimilerine göre Moğolistan neresi? 8 bin kilometre ötesi. Ama oralar bizim atalarımızın izlerinin olduğu yer. Birileri çıkıyor bize milliyetçilik öğretmeye kalkıyor. Kafatasçılıkla, sloganla, ırkçılıkla milliyetçilik olmaz. İşte atalarının isminin geçtiği yerleri koruyabiliyor musun, oralara yollar müzeler yapabiliyor musun? Türkler bunu yapabiliyor, Türkiye bunu yapabiliyor dedirtebiliyor musun? İşte milliyetçilik budur” dedi.

04 May 2015 - 10:34 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber