‘Ben MHP’deyken adayımız olamaz’

ATV’de Ahmet Tunç’un konuğu olan MHP İlçe Başkanı Cafer Uyar, Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu’na yüklendi. Kendisinin MHP’nin başında olduğu sürece Sipahioğlu’nun MHP’den aday olmasının imkansız olacağını söyleyen Uyar, “Her şeyin parasını halktan alan bir başkan hizmet mi yapmış olur, yoksa parasıyla hizmet mi satmış olur” diye konuştu.

Alper KUTAY ALANYA Televizyonu’nda (ATV) her Çarşamba saat 20.30’da ekrana gelen, deneyimli gazeteci Ahmet Tunç’un hazırlayıp sunduğu Haber Masası programının son konuğu MHP İlçe Başkanı Cafer Uyar oldu. Büyükşehir Yasası’nın Alanya’ya vereceği zararların yanı sıra MHP’nin 10. Kurultayı’ndaki izlenimlerini de aktaran Uyar, bir seyircinin Twitter kanalıyla yönelttiği, “Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu MHP’den aday olmak istese tavrınız ne olur?” yönündeki soruya, “Ben MHP’de olduğum sürece mümkün değil” yanıtı verdi. Bunun gerekçelerini de açıklayan Cafer Uyar, “Çünkü Sipahioğlu, Alanya’nın il olmamasını sağlayan ekibin başındaki kişidir. Yaşadığı şehrin kaderine etki eden, zarar veren bir insanın bizim adayımız olma durumu söz konusu olamaz” dedi.
Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu'nun Dim Üzümlü'den getirilen içme suyunun boru parasını halktan alınmasını eleştiren Uyar, “Halka hizmet mi yapıyor, hizmet mi satıyor?” dedi. Büyükşehir Yasası konusunda sürekli Alanya’dan örnekler veren AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Menderes Türel'in, “Alanya'da 2,5 kilometrede 3 otobüs değiştiriyorsunuz. Yeni yasayla bu çile sona erecek” sözlerini değerlendiren Uyar, “Türel Alanya’ya geldiğinde herhalde yanlış otobüse biniyor” diye cevap verdi. Uyar, uzun yıllardır Alanya'da yaşadığını belirterek, Türel'in söylediği durumla hiç karşılaşmadığını ifade etti. Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu'nun üç dönemdir yürüttüğü başkanlık görevini de yorumlayan Uyar, şunları söyledi:
“Sipahioğlu Alanya seçmeninin oyuyla bu göreve geldi. Alanya bir dünya ve turizm şehri! Dünya şehri olmanın ayrıcalığını biz nasıl yaşıyoruz, ona bakalım. Yollarımız parke taşıyla döşendi, çöpler günü gününe alınıyor, sular kesilmiyor, yağmur yağarsa sel basmıyor. Bunlar belediyenin görevleriydi. Ama belediye bunu yaparken, merkezi hükümetten ödenek almalıydı. Ama böyle bir zorlamaya gitmeden, Alanya'da ne yapacaksa halka yaptırma şeklinde bir uygulamayla karşı karşıya kaldık. Arıtma yapıldı, parke yapıldı, Üzümlü'den su getirildi, hepsinin belli bir bölümünün parası vatandaştan alındı. Bu bir işgüzarlık mıdır, iş bilirlik midir, takdiri kamuoyuna bırakıyorum. Konuyu bu açıdan ele aldığımız zaman halkın parasıyla halkı yöneten bir belediyecilik anlayışı görüyoruz.”
Uyar'ın eleştirilerinden AK Parti İlçe Teşkilatı da nasibini alırken, Uyar sözlerini şöyle sürdürdü: “Alanya'nın il olmasıyla ilgili bir talebimiz olduğu zaman, AK Partililer bizi kelimenin tam anlamıyla 'Boş konuşan siyasetçiler' olarak ya da 'Boş konuşan insanlar' olarak yorumluyorlar. Ama şimdi bunların tamamladığı projeler hep kamuoyu baskısıyla, medyanın, muhalefetin baskısıyla tamamlanmıştır. Muhalefetsiz iktidar doğru yolu bulamaz. Madem çok iyi hizmet yapıyorlar, Bölge Hastanesi neden bu kadar yavaş ilerliyor, Alanya Üniversitesi neden kurulamıyor, bunlara yanıt versinler. Bütün bunlar dikkate alındığı zaman Alanya'nın sıkıntısı olduğu görülüyor. Bu sorunları gündeme getiren muhalefeti susturmaya çalışacaklarına, aynı eforu Alanya’ya hizmet için harcasınlar.”

#

08 Kas 2012 - 17:08 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber