Belediye Meclisi’nde komisyon gerginliği

ALANYA Belediye Meclisi dün gerçekleştirildi. Toplantıda komisyonlara üyelik konusu tartışma yarattı.

MHP'li Belediye Meclisi Üyesi Cemal Palamutçu, “Bizi daha önce komisyonlara almayanlar şimdi davet ediyor. Biz bunun evvelini de biliyoruz, şimdi davet ediyorsunuz, yemezler” dedi. Alanya Belediye Meclisi, Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu başkanlığında toplandı. Az sayıda Meclis üyesinin katıldığı toplantıda Bütçe Komisyonu kararları değerlendirildi. Elikesik Mahallesi'nin Alanya'ya bağlanması konusu Bütçe Komisyonu tarafından Meclis'e sunuldu ve kabul edildi. İSTEYEN ÜYE KOMİSYONLARA GELEBİLİR Meclis'te Alanya Şehir Stadyumu'nun çimleme işini belediyenin üstlenmesi oy birliği ile kabul edildi. Meclis'te masaya yatırılan Devlet Hastanesi Kavşağı’nda bulunan alt geçitlerin daha kullanılır hale getirilmesi ile ilgili görüşmelerde söz alan CHP’li Serdar Noyan, kararların, Meclis toplantısından önce üyelere ulaştırılmasını istedi. Başkan Hasan Sipahioğlu ise bu konuyla ilgili bir kaç aydır çalıştıklarını ve kazaların meydana gelmemesi için insanları alt geçide yönlendirecek çalışmalar yapacaklarını söyledi. MHP’li İbrahim Görüş ile Cemal Palamutçu da bu görüşlere katıldı. Sipahioğlu ise MHP’li üyelerin de komisyon toplantılarına katılabileceklerini söyledi. ESKİDEN İSTEMEYENLER ŞİMDİ DAVET EDİYOR Bunun üzerine söz alan MHP’li Cemal Palamutçu, “Komisyon kararları birkaç gün önce bize gelirse daha sağlıklı karar alabiliriz. Komisyon kararı tavsiye kararı ise bu da Meclis'te tartışılmalıdır. Bir zamanlar komisyonlara katılmamız bile istenmezken, şimdi bizi davet ediyorlar. Bu tavırları bırakın, çünkü yemezler” dedi. Meclis daha sonra Bütçe Komisyonu’ndan gelen tüm kararları oy birliği ile kabul etti. Belediye personeline öncelik tanınması şartıyla belediyeye ait bir binanın 15 yıllığına Milli Eğitim Bakanlığı'na tahsisi oy birliği ile kabul edildi. Tosmur Belediyesi'nin imar planındaki itirazları da Meclis’te değerlendirildi ve karara bağlandı ancak planlara ilişkin yetkili mahkemece 696 ada 16-17-18 parsellerde bulunan üstgeçit talepleri değerlendirildi. İmar Komisyonu kararları Meclis'ten oy birliği ile geçti.

#

08 Eyl 2010 - 00:00 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber