Başkanlığa hayır!

MHP'li Hacı Mevlüt Zavlak, Başkanlık Sistemi'nin Türkiye'de neden uygulanamayacağını örnekle anlattı

Haber: Alper KUTAY

MİLLİYETÇİ Hareket Partisi'nin (MHP) Alanya'daki genç kuşak isimlerinden Hacı Mevlüt Zavlak, "Uzatmayın, kıvırmayın, kestirmeden 'Hilafet istiyoruz' deyin" dedi. Anayasa ve halk oylaması ile seçilen TBMM tarafından hükümdarın yetkilerinin kısıtlandığı yönetim biçimine meşrutiyet denildiğini söyleyen Zavlak, "Yani sultan hazretlerinin yetkilerinin bir kısmını parlamento ile paylaşıyormuş gibi yaptığı idare biçimidir ki aslında parlamentonun kararları tavsiye niteliğinden öte gidemez. Meclis ve demokrasi varmış gibi yapmanın en profesyonel halidir. İşte getirilmeye çalışılan Başkanlık Sistemi de aynen böyledir. Tüm yetkilerin Cumhurbaşkanı'nda toplandığı, milletin seçtiği vekillerin etkisizleştirilip Meclis'in dekoru haline getirileceği, tam anlamıyla bir tek adam rejimidir. Sakın ola falanın filanın bu konuda desteği sizi aldatmasın. Herkes hata yapabilir. Unutmayın, Osmanlı Sarayı'nın damadı Damat Ferit ki kendisi Başbakan iken 'İngiliz Muhipleri Cemiyeti' kurucu üyesiydi. Biz Türk'üz ve sadece Hakk'a ve hakikate boyun eğer, bu uğurda biat ederiz. Başkanlığa hayır dostlarım" dedi.

09 Oca 2017 - 21:39 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

05

rifat - geç bunları zavlak!biz ülkücüler ve akp lil ak ülkücülerle sonuna kadar başkanlığın arkasındayız!milletimiz için şimdiden başkanlık sistemi hayırlı ve uğurlu olsun.....

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 09 Ocak 21:39
04

Alanyali - Yaşasın AK PARTİ-MHP kardeşliği.ulke için el ele vermeye devam. BAŞKANLIĞA EVEEEEETTTTT

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 09 Ocak 21:39
03

m. Rüştü Mat - Zavlak kardeşim dosdoğru söyler. Atalar "Oynamasını bilmeyen gelin yerim dar diye boşuna söylememişler.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 09 Ocak 21:39
02

alanya dere - dış mihraklar+chp+pkk+dhkp c =hayır diyor,,,,Osmanlı evlatları akp+mhp evet diyor,,,,elbette sonuna kadar evettttttttttttttt !!!! devletimizin yanındayız terör,rstlerin değil!sen nasıl ülkücü oldun zavlak beyyyy......

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 09 Ocak 21:39
01

Muhittin - Başkan, Genel Merkezden haberin yok galiba senin. Veya onlarin senden haberi yok. :) yine de seni tebrik ediyorum.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 09 Ocak 21:39

Çorum Haber