Başkan Akaydın köylüleri dinledi

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın seçim çalışmaları kapsamında Finike'nin köylerini ziyaret etti

Alper KUTAY ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Sahilkent Belde Belediye Başkanı ve CHP Finike Belediye Başkan Adayı Ömer Çırpar, CHP Antalya İl Kadın Kolları Başkanı Sultan Yeğen, CHP Finike İlçe Başkanı Reşat Eker ve partililerle Yuvalı Köyü'nü ziyaret etti. Şehit İsmail Çalkan İlköğretim Okulu'nun bahçesinde vatandaşlarla bir araya gelen Akaydın ve beraberindekiler ilgiyle karşılandı. Burada Büyükşehir Yasası ve belediyenin çalışmaları hakkında bilgi veren Akaydın, sıkıntıları gidermek için 2014 yerel seçimlerinde hizmete talip olduklarını kaydetti. Yuvalı'nın ekonomik düzey açısından yoksul bırakılmış bir köy olduğunu belirten Akaydın, ilçe belediye başkanı ile birlikte sorunların çözümü için çaba harcayacaklarını söyledi.

‘HERKESİ KUCAKLAYACAĞIZ’

Başkan Akaydın, 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde kazanmaları halinde herkesi kucaklamaya ve sorunları çözümlemeye hazır olduklarını vurguladı. Büyükşehir olarak Antalya'da ne hizmet yapıyorlarsa, yol, itfaiye, mezarlık, toplu ulaşım içme ve sulama suyu sorunu, kanalizasyon, gibi büyük ölçekli planlamaları ilçelerde de yapacaklarını belirten Akaydın, il sınırları içinde yaşayan herkese eşit mesafede duracaklarını kaydetti. Laikliği çok önemsediklerini dile getiren Akaydın, “Çünkü laiklik demek inanç özgürlüğü, başkasının inancına saygı göstermek ve din üstünden siyaset yapmamak demek. Din üstünden, hatta Atatürk üstünden siyaset yapanları, ırk üstünden siyaset yapanları kabul etmeyen bir zihniyetten geliyoruz. Önümüzdeki yerel seçimler Türkiye'nin geleceği açısından çok önemli. Cumhuriyetimiz 90 yaşında hiç bu kadar kötü bir duruma düşmemişti” diye konuştu.

HÜKÜMETİN İCRAATLARINI ELEŞTİRDİ

Konuşmasında AKP Hükümeti’ni de eleştiren Başkan Akaydın, şunları kaydetti: “Silahlı kuvvetler, adalet tutuklu. Hâkim ve savcılar artık Türkiye Cumhuriyeti'nin hâkimi-savcısı gibi değil. Başbakan Tayyip Erdoğan'ın hâkimi-savcısı olmak zorundalar. Polis öyle olmak zorunda, üniversiteler susturuldu. Türkiye ciddi bir diktatörlük sorunuyla karşı karşıya! Sizler, namusluyu namussuzdan ayıracak insanlarsınız. Sizler, kimin kutuyu doldurmak için siyaset yaptığını kimin kutuyla ilişkisi olmadığını bilenlerdensiniz. Bu sorunu çözmenin tek yolu da sandıktır.”

MUHTARLARLA TOPLANTI YAPTI

Sahilkent Belediye Başkanı Ömer Çırpar da köylülerin mezarlık konusunda şikâyetleri üzerine, sorunla ilgili daha önce çalışma yaptıklarını, seçim öncesi de topraklama yapacakları sözünü verdi. Toplantının ardından Akaydın ve partililer ilçe merkezinde düzenlenen yemekte muhtarlarla bir araya geldi. Akaydın, burada yaptığı konuşmada ise, “Burası geri kalmış bir bölge. Bu tanımlama için beni affedin. Sahiliniz çok güzel ama denizi kullanmıyorsunuz. Çok güzel bir limanınız var ama turist gelmiyor. Finike'nin dünyaca ünlü portakalı var ama hakkı olmadığı halde bu markayı kullananlar var” dedi.

KÖYLER İÇİN ÇALIŞMA YAPIYORUZ

Her şeyin hayal etmekle başladığını anlatan Başkan Akaydın, sözlerini şöyle tamamladı: “Sorunları çözmek ve büyük ölçekli projeleri gerçekleştirmek için akıla, bilime, ekibe namuslu idare ve yönetime ihtiyaç var. Bunlar bizde var. Kendimizi zengin etme peşinde değiliz. Buna inanmanızı istiyoruz. Sadece biraz sabır istiyoruz. Büyük bir coğrafya burası! Çabuk çözeceğimize inanıyoruz. Çünkü bir yıldır çalışıyoruz ve proje üretiyoruz. Bir yıldır hâlâ sorumluluğumuza geçmediği halde köylerin su sorunlarıyla ilgileniyoruz çocuk parkı yapıyoruz. Parke gönderiyoruz. Yol yapıyoruz.”

20 Oca 2014 - 17:49 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber