'Bakana ulaşmak daha da zorlaşıyor'

CHP'li Erkan Demirci, "Bakanlar seçimle değil atama ile göreve gelecekleri için halkla bağları kopacak" dedi.

Haber: Alper KUTAY

ALANYA Belediye Meclisi'nin CHP'li üyesi olan Şehir Plancısı Erkan Demirci, anayasa değişikliğinin gerçekleşmesi halinde Türkiye'nin yeni dönemini kendi penceresinden anlattı. Hükümet içinde seçilerek gelecek ve halka karşı sorumlu olacak tek kişinin bundan böyle Cumhurbaşkanı olacağını söyleyen Demirci, "Bakanlar direkt Cumhurbaşkanı tarafından TBMM dışından atanacağından, bakanlar açısından patron halk değil, Cumhurbaşkanı olacak. Bakan yeniden seçilebilmek için halka değil, yeniden atanabilmek için Cumhurbaşkanı'na hoş görünmeye çalışacak. Bugünkü sistemde işimizi gördürmek için zor da olsa vekillere ulaşabiliyor, derdimizi anlatabiliyoruz. Vekiller de isteklerimizi bakanlara ulaştırıyor. Yeni sistemde bakanlar TBMM'ye değil, Cumhurbaşkanı'na karşı sorumlu olacağından, vekillerimizin etkinliği azalacak, bakanlara ulaşması, ulaşsalar bile sözlerini dinletmeleri zorlaşacak. Örnek vermek gerekirse, mevcut sistemde bir ilçe yöneticisi hastane yapımı için bölge milletvekiline ricada bulunsa, vekil konuyu Sağlık Bakanı'na iletip yardım istiyordu. Oy kaygısı güden bakan, bu talebi göz ardı edemiyordu. Yeni sistemde ise vekilden gelecek böyle bir talep bakan tarafından rahatlıkla reddedilebilecek. Çünkü bakanlar oyla değil, atamayla gelecek. Halka değil, Cumhurbaşkanı'na karşı sorumlu olacaklar."

22 Oca 2017 - 22:23 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber