Bahçeli'nin belediye başkanlarına önerileri

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ''Türk bayrağının ismini değiştirme teklifleri getirebilecek kadar küstahlaşanlara, bayrağın itibarını zedeleyecek kadar köhnemişliğin içine çakılanlara Allah'ın izniyle hiçbir ortamda fırsat verilmeyecek ve göz açtırılmayacaktır'' dedi.

Bahçeli, Belediye Başkanları Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, nereden gelirse gelsin, hangi siyasi görüşe sahip olursa olsun Cumhuriyetin kuruluş ilkelerini ve yapısını tartışmaya açmanın, etnik köken farklılıklarına dayanarak bunları yıkmaya çalışmanın veya bunlara seyirci kalmanın devletin ve milletin varlığına kastetmekle eş değer olduğunu vurguladı. 
Kendilerine göre bunun adının ''ihanet'' olduğunu belirten Bahçeli, MHP'nin bu düşünceleri besleyenlere hiçbir şart altında izin vermemek üzere Türk milletinden destek ve yetki aldığını söyledi. Bu açıdan kimsenin hayal peşinde koşmaması gerektiğini, Türk milletinin gücü ve Milliyetçi Hareket'in sabrı üzerinden yanlış hesap yapmaması gerektiğini ifade eden Bahçeli, ''Bugün yaşadığımız nazik ortamda hükümetin aklını başına alması vazgeçilmez önemdedir. Türkiye sevdalılarının ihanet girişimlerine karşı milli bir duruş sergilemeleri, toplumsal huzurun tesisi ve korunması konusunda tarihi bir görev ve sorumluluk içinde hareket etmeleri elzemdir. Ne mutlu bizlere ki bunun işaretleri güçlü bir şekilde alınmaya başlanmış, Türk milleti varlığına sahip çıkmak için ses ve tepki vermiştir'' diye konuştu.
Türkiye'nin başkentinin Ankara, dilinin Türkçe, bayrağının ay yıldızlı al bayrak, milli marşının ise İstiklal Marşı olduğunu bildiren Bahçeli, bunların Anayasa'da güvence altına alındığını kaydetti.
Bahçeli, Türkiye Cumhuriyeti'nin ülkesi, milleti ve egemenlik unsurları ile tek ve üniter bir devlet olduğunu dile getirerek, şöyle konuştu:
''Türk milleti tarihi ve kültürel kökleri itibarıyla ayrılık kabul etmeyen bir bütündür. Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşu, istiklal ve bağımsızlık mücadelemizin taçlandırılmasıdır. Türk milliyetçiliği hem devlet kuran hem Türk milletini mensubiyet temelinde yücelten hem de ebediyete taşıma hedefinde olan muazzam bir fikir sistemi olarak birlikteliğimizin teminatı ve güvencesidir. Ay yıldızlı al bayrağımız milli şerefimizin, milli egemenliğimizin, milli birliğimizin ve beraberliğimizin sembolüdür. Türk bayrağının ismini değiştirme teklifleri getirebilecek kadar küstahlaşanlara, bayrağın itibarını zedeleyecek kadar köhnemişliğin içine çakılanlara Allah'ın izniyle hiçbir ortamda fırsat verilmeyecek ve göz açtırılmayacaktır.''
Milli birlik ve bölünmez bütünlüğün tek devlet, tek millet, tek vatan, tek bayrak ve tek dil temellerine dayandığına işaret eden Bahçeli, MHP'nin bu kutlu değerleri ve kutsal emanetleri yüksek fedakarlık, kararlılık, milli şuur ve millet sevgisi ile korumaya hiç kimsenin kestiremeyeceği, tahmin edemeyeceği kadar azim ve istekli olduğunu söyledi.
Bunların MHP açısından kırmızı çizgiler olduğunu vurgulayan Bahçeli, ''Milliyetçi Hareket'in ayrılıkta, bölünmede, çözülmede, dağılmada mutabakat araması asla ve asla mümkün değildir. Türk milliyetçileri, tarih boyunca bir arada yaşamış ve kaynaşmış olan Türk milletinin mensuplarını bir bütün olarak kucaklayan anlayışın temsilcileridir'' diye konuştu.

-Bahçeli'nin belediye başkanlarına önerileri-

Genel Başkan Devlet Bahçeli, Türkiye'de 365 gün sonra mahalli idareler seçimi yapılacağını belirterek, ''AKP, 365 gün sonra yapılacak demokratik imtihanda uyarılmalı ve yenilgiyle tanışmalıdır. Bu siyaset anlayışı Türkiye'yi tasfiye etmeden, siyasi mevtaya çevrilmelidir'' dedi.
Büyükşehir Kanunu'ndan bahseden Bahçeli, kanun ile eyalet sisteminin amaçlandığını öne sürdü. Asıl maksadın Türkiye'nin üniter devlet yapısının bozulması olduğunu kaydeden Bahçeli, sözlerine şöyle sürdürdü:
''Söz konusu kanun ile büyükşehir kapsamındaki il sayımız 30'a çıkacak, Türkiye'de il özel idaresi sayısı 81'den 51'e düşecektir. İl belediye sayısı 65'den 51'e, belediye sayısı 2 bin 950'den bin 396'ya, belde belediye sayısı bin 977'den 396'ya, köy sayısı 34 bin 339'dan 18 bin 288'e inecektir. Büyükşehir ilçe belediye sayısı 143'ten 519'a, mahalle sayısı da 18 bin 885'ten 31 bin 779'a çıkacaktır. AKP hükümeti, sınırları il mülki sınırlar olmak üzere aynı adla büyükşehir belediyeleri kurmuş ve tehlikeli bir yola sapmıştır. Aceleyle çıkarıldığı baştan beri belli olan bu kanunun, ekonomik ve sosyal ölçekte de birçok açmazı ortaya çıkacağı kesine yakındır.''
Türkiye'nin istikrar kazanması, Türk milletinin uyanışa geçmesi için 30 Mart 2014'ün bir milat olduğunu ifade eden Bahçeli, herkesin üstün bir gayretle, inanmışlıkla vatandaşlara ulaşmasını istedi. Belediye başkanlarına seslenen Bahçeli, şunları söyledi:
''Herkesle tanışmanızı, kaynaşmanızı, kapınızı ve gönlünüzü ardına kadar açmanızı bekliyorum. Kimseyi küstürmeden, kimseyi kırmadan, her vatandaşımı bağrınıza basmanızı temenni ediyorum. Milliyetçi Hareket Partisi, ilk önce mahalli idarelerde iktidara taliptir. Tüm büyükşehir, il, ilçe ve belde belediyelerini yönetmeye hazırdır. Başarmaktan başka şansımız ve seçeneğimiz olmadığını iyi biliniz. Yerelden başlayarak iktidar yolunu sabırla, hevesle ve inançla inşa edeceğiz. Ülke kaderinin önümüzdeki yıl yapılacak seçimlere bağlı olduğunu unutmayınız. Size güveniyoruz. Yapacağınız çalışmalarda hepinize üstün başarılar diliyorum. Yolunuz, bahtınız ve alnınız açık olsun. Sağ olun, var olun, Cenab-ı Allah'a emanet olun. Ne mutlu Türküm diyene...''
Konuşmaların ardından Bahçeli, MHP'ye katılan Antalya, İzmir, Aydın ve Amasya illerine bağlı 4 beldenin belediye başkanlarına parti rozeti taktı.

30 Mar 2013 - 14:32 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber