Badak'tan ‘Ceviz Badem’ projesi

ADALET ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Antalya Milletvekili Sadık Badak, İbradı, Akseki ve Gündoğmuş ilçelerinin ekonomik ve sosyal yönden gelişimini sağlamak amacıyla “Ceviz-badem Yetiştirme Projesi” hazırladığını bildirdi. Badak yaptığı açıklamada, İbradı, Gündoğmuş ve Akseki ilçelerinde ceviz-badem yetiştirme ve andız pekmezi geliştirme kampanyası başlatarak, yeni bir proje hazırladıklarını, 21 Ocak Cuma günü Akseki Ömer Duruk tesislerinde bir toplantı yapılarak, projenin ele alınacağını kaydetti.

Alper KUTAY
 Badak, şunları kaydetti: “Proje ile İbradı, Akseki ve Gündoğmuş ilçelerinde yöreye uygun badem ve ceviz çeşitlerinin ücretsiz fidan dağıtılarak yetiştirilmesi, yöredeki andız ormanlarının geliştirilmesi insan sağlığına çok faydalı olduğu ispatlanan andız pekmezinin endüstriyel olarak üretilmesi amaçlanıyor. Bu sayede üretime ve bölge ekonomisine katkı sağlanacak. İbradı, Akseki ve Gündoğmuş ilçelerine destek olmamız lazım. Eynif Ovası Projesi yanında bu ilçe yamaçlarına özgü ceviz ve badem fidanı dikimi inceleniyor. 3 yıllık eylem planı hazırlanacak. Amacımız bu ilçelerimiz ile köylerin ekonomik ve sosyal açıdan gelişmesini sağlamak.” Toplantıya, İbradı, Akseki ve Gündoğmuş kaymakamları, muhtarlar ve İl Genel Meclisi üyeleri de katılacak.

#

19 Oca 2011 - 00:00 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber