'Az Gelişmiş Ülkeler' Antalya'da buluşacak

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, AB'nın terör yasasını değiştirme baskısının "teröre destek" anlamına geldiğini belirterek, "Biz de buna pabuç bırakmayız" mesajı verdi

Haber: Alper KUTAY
ALANYALI
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu,  Viyana'da düzenlenen "Libya" konulu Dışişleri Bakanları toplantısından sonra Türk sivil toplum örgütleri ve işadamlarıyla akşam yemeğinde bir araya geldi. Bakan Çavuşoğlu, burada yaptığı konuşmada, Libya'nın zor günler geçirdiğini aktararak, geçiş hükümetiyle yeni umutların yeşerdiğini ve Türkiye'nin Libya'ya destek verdiğini söyledi. Suriye toplantısına katılacağını bildiren Bakan Çavuşoğlu, Uluslararası Suriye Destek Grubu toplantısında Suriye'de ateşkesi sağlama, insani yardımların ulaştırılması ve kalıcı çözümlerin ele alınacağını kaydetti. Bakan Çavuşoğlu, "En iyi çözüm, diplomatik yolla siyasi çözümdür" diye konuştu.
'TÜRKİYE YALNIZ DEĞİLDİR'
Bakan Çavuşoğlu, Viyana'dan sonra Bulgaristan'da Avrupa Konseyi Bakanlar toplantısına, daha sonra Brüksel'de NATO toplantısına katılacağını ifade etti. Türkiye'nin uluslararası arenada yalnız kaldığı iddialarının "külliyen yalan" olduğunu belirten Bakan Çavuşoğlu, "Dik durursan, yanlışa 'yanlış' dersen, olmaza 'olmaz' dersen, eğilip bükülmezsen, gündemini de başkalarının belirlemesine müsaade etmezsen, hele böyle güçlü bir liderin varsa ona da saldırılar oluyor. Bunlar bizi yıldırmaz. Biz dünyada barışa, huzura katkı sunmaya devam edeceğiz. Uluslararası sistemde aktif rol almaya devam edeceğiz" yorumunu yaptı. Bakan Çavuşoğlu,  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ay sonunda 3  Afrika ülkesine ziyaret gerçekleştireceklerini anlattı.
ANTALYA'DA DEV TOPLANTI
Türkiye'nin insani yardımlarda ve kalkınma yardımlarında milli gelire göre dünyada birinci sırada olduğunu kaydeden Bakan Çavuşoğlu, Türkiye'nin, IMF'den 1 milyar borç almak için bekleyen bir ülkeden, yıllık 3 milyara yakın kalkınma yardımı yapan ülke haline geldiğini aktardı. İslam İşbirliği Teşkilatı ve G-20 dönem başkanlıklarını yaptıklarını belirten Bakan Çavuşoğlu, gelecek günlerde  Birleşmiş Milletler'in ilk kez düzenleyeceği Dünya İnsani Zirvesi'ne ev sahipliği yapacaklarını ve bundan hemen bir hafta sonra  Antalya'da En Az Gelişmiş Ülkeler toplantısını gerçekleştireceklerini kaydetti. Bakan Çavuşoğlu, "Uluslararası alanda saygınlığı olan bir ülkeyiz. Dünyanın hemen her yerinde temsilciliklerimiz ve başkonsolosluklarımız var" değerlendirmesinde bulundu.

17 May 2016 - 16:35 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber