Aydemir: Sözümün eriyim. Başkaları gibi kıvırmam!

DEMOKRAT Parti Genel Başkanlığı görevine Tansu Çiller’in gelmemesi halinde istifa edeceğini söyleyen DP İlçe Başkanı Yaşar Uysal, Çiller yerine DP’nin başına Namık Kemal Zeybek’in seçilmesine rağmen görevine devam etme kararı aldı.

Alper KUTAY
 Geçen hafta yapılan DP Kurultayı’na katılan ve o günden beri sesi soluğu çıkmayan Yaşar Uysal, beklenen açıklamasını dünkü haftalık olağan yönetim kurulu toplantısı sonrası yaptı. Parti bürosunda yönetim kurulu üyeleriyle iki saati aşkın hararetli bir toplantı yapan Uysal, görevinin başında olduğunu ve istifayı düşünmediğini söyledi. HER AİLEDE ASİ VE YARAMAZ ÇOCUK OLUR, BİZDE DE VAR! 75 il ve ilçe başkanı olarak DP’nin Genel Başkanlığı görevine Tansu Çiller’in gelmesini istediklerini, Çiller ile yalısında dört saate yakın görüşme yaptıklarını ancak ikna edilemediğini belirten Yaşar Uysal, “Yeni genel başkanımız çok değerli ve muhterem bir isim. Sayın Namık Kemal Zeybek ile Kıratı şaha kaldıracağız” dedi. Kendisini bu koltuğa oturtan partililer ve yönetim kurulu üyelerinin ısrarıyla istifadan vazgeçtiğini söyleyen Uysal, “Bazı arkadaşlarımız istifa edeceğini açıklamış. Elbette her aile içinde asi ve yaramaz çocuklar olabilir ama bizim birlik ve bütünlüğümüz devam edecek” diye konuştu. Gazetecilerin Uysal’a, “Asi ve yaramaz çocuk sözüyle kimi kastediyorsunuz?” sorusu üzerine söz isteyen Yönetim Kurulu Üyesi Süleyman Aydoğan, “Sanıyorum beni kastediyor ama ben Yaşar Uysal’ın arkasındayım” dedi. AYDEMİR: SÖZÜMÜN ERİYİM. BAŞKALARI GİBİ KIVIRTMAM! Öte yandan önceki gün Yeni Alanya’ya yaptığı açıklamada, “Çiller gelmezse istifa edeceğini söyleyen Yaşar Uysal istifa etmezse ben ederim” diyen Başkan Yardımcısı Mutlu Aydemir, gazetecilerin, “İstifa edecek misiniz?” sorusuna, “Evet, edeceğim” yanıtı verdi. Bugüne dek iş ve aile hayatında asla kıvırmadığını ve verdiği tüm sözlerin arkasında olduğunu söyleyen Mutlu Aydemir, “Sözümün arkasındayım. Ağzımdan ne çıktıysa odur. Uysal istifa etmezse ben ederim. Kendisi de istifa edeceğimi burada öğreniyor” diye konuştu. Öte yandan Uysal’ın istifa etmesinden sonra başkan olması öngörülen Yönetim Kurulu Üyesi Selami Kindar da, Uysal’ın istifa etmemesi üzerine partide pek çok istifanın yaşanacağına inandığını söyledi.

#

21 Oca 2011 - 00:00 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber