'Avrupa cami kapatırken Alanya'da kilise açıyoruz'

Saadet Partisi (SP) İlçe Teşkilatı Başkan Yardımcısı Hüseyin Sarıca, Fener Rum Patriği Bartholomeos'un Mahmutlar Mahallesi'ndeki Ortodoks Kültür Merkezi’nin açılışına katılarak ayin düzenlemesini eleştirdi

Haber: Alper KUTAY
MAHMUTLAR

Mahallesi’nde geçen hafta açılışı gerçekleşen Ortodoks Kültür Merkezi ve Meryem Ana Kilisesi'nin geniş katılım ve yoğun güvenlik önlemleri altında açıldığını anımsatan Saadet Partisi (SP) İlçe Teşkilatı Başkan Yardımcısı Hüseyin Sarıca, "Törende bölgeyi çok sayıda jandarma ve emniyet görevlisinin yanı sıra, Ankara’dan Jandarma Özel Harekât askerleri korudu. Tören, Fener Rum PatriğiBartholomeos, Pisidia Bölgesi Metropoliti SotiriosTrambas ve din görevlileri ile davetlilerin katılımıyla gerçekleşti. Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Paris’te yaşanan terör olaylarını kınadı. Alanya Kaymakam Vekili Hasan Tanrıseven, farklı kültürlerden, dinlerden ve inanışlardan insanların bir araya gelmesinden mutluluk duyduklarını söyledi. Fener Rum Patriği Bartholomeos ise, 'Mübadele sonra Ortodoks nüfuzundan mahrum kalan Alanya bugün Rus ve Ukraynalı Ortodoksların varlığıyla yeniden canlanmıştır' dedi. Avrupa’da camiler kapatılırken, camilere saldırılar yapılırken biz kilise açmaya devam ediyoruz. Yorum sizin" diye konuştu.

18 Kas 2015 - 14:45 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber