Aşağıdakilerden hangisi il değildir

AK Parti Alanya İlçe Teşkilatı AR-GE Başkanlığı tarafından organize edilen Siyaset Akademisi Sınavı, dün Alanya Kültür Merkezi'nde yapıldı. AK Parti İlçe Başkanı Hüseyin Güney’in de katıldığı sınavda ilginç bir soru dikkat çekti. Aralarında ilçe olarak sadece Alanya’nın yer aldığı toplam 21 il merkezinde aynı anda yapılan sınavda katılımcılara, “Aşağıdakilerden hangisi il değildir?” başlıklı bir soru da yöneltildi. Giresun, Muğla, Erzincan ve Uşak’ın da yer aldığı şıklar arasında doğru cevap “Alanya” olurken, bu soru, il olmayı bekleyen Alanyalılara AK Parti Genel Merkezi’nden gönderilen ince bir mesaj olarak yorumlandı.

ADALET ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Alanya İlçe Teşkilatı AR-GE Başkanlığı ile AK Parti Genel Merkezi tarafından ortaklaşa organize edilen Siyaset Akademisi Sınavı, dün saat 10.30'da Alanya Kültür Merkezi'nde yapıldı. Sınava, akademiyi takip eden ve kayıtlı olan 250 öğrenci katıldı. ÖSS benzeri bir sistemle yapılan sınav 21 ille birlikte aynı anda Alanya’da başladı. 3 ayrı kitapçık halinde oluşturulan soru kitapçıkları Genel Merkez AR-GE Başkanlığı tarafından sınav öncesi salona getirilerek açıldı. Toplam 50 soru üzerinden 75 dakika süre verilen sınavda ayrıca Siyaset Akademisi ile ilgili katılımcıların görüşlerinin sorulduğu 17 soruluk bir anket de yer aldı. GÜNEY LİSE YILLARINA GİTTİ AK Parti İlçe Başkanı Hüseyin Güney, yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda partili sınava katıldı. Sınav öncesi basın mensuplarının görüntü aldığı AK Parti İlçe Başkanı Güney, sınav nedeniyle lise yıllarını hatırladığını ve çok heyecanlandığını söyledi. Oldukça ciddi şartlarda yapılan sınav sırasında kopya çekilmesine ve öğrencilerin birbiriyle konuşmasına izin verilmedi. Sınava girenlerin çoğu 75 dakikayı doldurmadan test sonuçlarını teslim ederek sınav salonundan ayrıldı. Verilen test sorularında genel kültür ve yakın siyasi tarih de yer aldı. AK PARTİ’DEN İNCE MESAJ Öte yandan sınavda ilginç bir soru da yer aldı. AK Parti Genel Merkezi AR-GE Başkanlığı tarafından hazırlanan soruların birinde, katılımcılara, “Aşağıdakilerden hangisi il değildir?” sorusu yöneltildi. Giresun, Muğla, Erzincan ve Uşak’ın da yer aldığı yanıt seçenekleri arasında Alanya da vardı. Doğru yanıtın “Alanya” olduğu sorunun 21 il merkezindeki Siyaset Akademisi Sınavı’ndaki katılımcılara sorulması, “AK Parti Alanya’yı il yapmaya hazırlanıyor, şimdiden insanların bilinçaltına bunu yerleştirmek için bu soruyu yöneltiyor” şeklinde yorumlandı. GENEL MERKEZ BİZE JEST YAPTI Konu hakkında bir açıklama yapan AK Parti Siyaset Akademisi Koordinatör Yardımcısı Mehmet Ali Kiriş, “Bu soru, AK Parti Genel Merkezi’nin Alanya’ya, Alanyalılara ince bir jestidir. Biz akademi süresince Alanya’ya gelen tüm değerli hocalarımıza bir anket yaptık. Ankette Alanya’nın il olup olmayacağını, olursa ülkeye faydasını da sorduk. Hocalarımızın tamamı, Alanya’nın mutlaka il olması gerektiğini, hatta bunun için çok geç bile kalındığını söylediler. Sanıyorum soruları hazırlayan heyet de bizim yaptığımız bu anketten etkilenip Alanya halkına böyle bir mesaj verip jest yapmak istemişler” dedi. Sınava katılan ve bu soruyu yanıtlayan isimlerden biri olan AK Parti İlçe Başkanı Hüseyin Güney ise sorunun Alanya halkına ince bir mesaj olup olmadığı yönündeki soruyu yanıtlamadı.

#

24 May 2010 - 00:00 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber