Arınç'tan ince mesaj

Arınç önce Musa Özdemir'e "Üç dönem neyine yetmiyor. Artık bırak, git otelinin başına geç" dedi, ardından gülerek Sipahioğlu'nu işaret edip "Kızım sana söylüyorum, gelinim sen anla" dedi

MUAMMER Özbudak'ın nişan, Kutlay Yönet'in nikah töreni için hafta sonu Alanya'ya gelen ve siyasi beyanat vermeyeceğini açıklayan anne tarafından Alanyalı Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Cumartesi akşamı Alanya Öğretmenevi'nin lobisinde sohbet ettiği partililer ve başkan adaylığı bekleyen isimlere ilginç mesajlar verdi.

'YAPACAĞINI YAPMIŞSIN'

TOSMUR Belediye Başkanı Musa Özdemir'in adaylık süreciyle ilgili değerlendirmesi üzerine "Kaç dönemdir başkansın?" diye sorup "Üç dönem" yanıtını alan Arınç, "Üç dönem neyinize yetmiyor. Yapacağın hizmeti yapmışsın, git artık otelinde dinlen" dedi. Arınç, yanında oturan Sipahioğlu'nu da işaret edip üstü kapalı gönderme yaptı.

ARINÇ NE DEMEK İSTEDİ?

PARTİLİLERİN gözü önünde "Kızım sana söylüyorum, gelinim sen anla" diyerek 3. dönemini tamamlayan Sipahioğlu'na bakıp tebessüm eden Arınç'ın bu sözlerinin hemen yanı başında oturan Sipahioğlu'nu adeta şoke ettiği ileri sürülüyor. Arınç'ın bu sözleri siyasi kulislerde "Adaylık bekleme mesajı" şeklinde algılandı.



CHP’NİN Basın Sözcüsü ve önümüzdeki dönem Alanya Belediye Meclisi Üyesi olmasına kesin gözüyle bakılan Avukat Erdoğan Toktaş bu tabirden pek hoşlanmıyor ama yazmak durumundayım, “anne tarafından” Alanyalı olan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, uzun bir aranın ardından hafta sonu Alanya’daydı.
AKP Gençlik Kolları’nın sevilen simalarından olan ve tıpkı Gençlik Kolları Başkanı Mimar Mustafa Toklu gibi gelecek vaat eden üyesi Muammer Özbudak ile Zeliha Özpelit hanımefendinin nişan yüzüğünü takan Arınç, dün de Yönet Ailesi’nin genç kuşak isimlerinden Kutlay Yönet’in nikâh törenine katılıp Gülüklü Çorba keyfi yaptı.
***
Alanya’ya her gelişinde mutlaka gündem yaratacak bir basın açıklaması veya cümleye imza atan Arınç, geçen hafta ülke gündemini sarsan ve Taraf Gazetesi’nin manşet haber olarak duyurduğu 2004 yılına ait Milli Güvenlik Kurulu (MGK) kararları nedeniyle iç politikaya ilişkin açıklama yapmayacağını daha Antalya’ya ayak basar basmaz gazeteci arkadaşlara bildirince, “Anlaşıldı, Sayın Arınç’ın bu ziyareti rutinden öteye gitmeyecek” dedim.
Dün akşam tam haklı çıkmak üzereydim ki…
Sayfayı bağlarken gelen isimsiz bir ihbar telefonu gündemimi değiştiriverdi.
Sayın Arınç, Alanya’ya geldiği Cumartesi akşamı, konakladığı Alanya Öğretmenevi’nde partililerle sohbet ederken öyle bir cümle kurmuş ki, ben duyunca hem şaşırdım, hem de farklı manalar çıkardım, eminim siz de hem şaşıracak, hem de bu cümleye farklı manalar yükleyeceksiniz.
***
Baştan şunu söyleyeyim.
Basına kapalı bir ortamda cereyan ettiği için kulağımla duymadım, fakat AKP’de ismi bende saklı kalmak şartıyla birkaç “üst düzey” isme teyit ettirip doğruluğuna inandım, fakat yine de elimde ses kaydı olmadığı için size bu bilgiyi “iddia” olarak vereceğim.
İddia odur ki…
Öğretmenevi’nde üç saat istirahat eden Bülent Arınç, lobide partililerle sohbet ederken, bir ara sözü Tosmur Belediye Başkanı Musa Özdemir alır.
Gözünü budaktan sözünü dudaktan esirgemez bir tavrı olduğu bilinen ve yeri geldiğinde tek kelimesi bile “Tosmur Taşı” gibi ağır olan Musa Başkan, bir yanında Hüseyin Güney ile Kuddusi Müftüoğlu, öbür yanında Hasan Sipahioğlu ile Kaymakam Erhan Özdemir’in oturduğu Arınç’a hitaben şöyle der: “Sayın Başbakan Yardımcım. Adayımız henüz belli değil. Biz bu süreci olgunlukla karşılıyoruz ama artık önümüzü de görmek istiyoruz.”
***
Yılların kurt ve usta siyasetçisi, AKP Hükümeti’nin iki numaralı koltuğunda oturan ismi Bülent Arınç, Musa Özdemir’in bu sözleri üzerine tebessüm eder ve “Kaç yıldır başkansın” diye sorar.
Musa Özdemir’den “Bu benim üçüncü dönemim” yanıtını alınca da cevabı yapıştırır: “Üç dönem neyinize yetmiyor. Hizmeti vermişsin, yapacağını yapmışsın. Üstelik senin otelin de varmış. Geçer, otelinin başına oturursun.”
Arınç peşi sıra bu sözlerle de yetinmemiş, hemen yanı başında oturan Sipahioğlu’na imalı bir şekilde, üstelik gülümseyerek bakıp, “Kızım sana söylüyorum, gelinim sen anla” diyerek üstü kapalı göndermede bulunmuş.
Alanya Belediyesi’nin resmi internet sitesindeki “özgeçmiş” bölümünde Anavatan Partisi’nden kaç kez seçime girdiğini, kaç kez Anavatan Partisi’nden seçim kazandığını yazan, buna mukabil 12 Temmuz 2009’da transfer olduğu AKP’den tek satır söz etmeyen, üstelik bu dönem Başbakan Erdoğan’dan telefon beklediği iddiaları eşliğinde aday adaylığı başvurusunda da bulunmayan Hasan Sipahioğlu ise Arınç’ın bu sözleri üzerine adeta şok olmuş, ancak karşısındaki ismin hem tecrübesinden hem de rütbesinden dolayı hiçbir şey diyememiş.
***
Uzun lafın kısası…
AKP’nin Alanya Belediye Başkan Adayı’nın, önümüzdeki hafta özel uçakla Gazipaşa Havalimanı’na inip, oradan otobüsle Manavgat ve Antalya’ya gidecek olan Başbakan Erdoğan tarafından açıklanacağı iddia ediliyor.
Bakalım, Sayın Arınç’ın dediği gibi Başbakan da “Üç dönem neyinize yetmiyor” deyip Sipahioğlu’na teşekkür mü edecek, yoksa sokakta, özellikle Sipahioğlu’na yakın isimlerce dillendirilen “Başbakan Erdoğan asla Sipahioğlu’ndan vazgeçmez” iddiaları gerçeklik mi kazanacak.
Çok değil, önümüzdeki hafta bu saatlerde AKP’nin Alanya Belediye Başkan Adayı açıklanınca kimin ne düşündüğünü öğreneceğiz.

08 Ara 2013 - 23:31 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber