Arınç Terör 75 milyonun meselesi

BAŞBAKAN Yardımcısı Bülent Arınç, iktidar ve ana muhalefet genel başkanlarının herhangi bir konuda birbirileriyle görüşmelerinin, belli bir konuda istişare etmelerini çok faydalı bulduğunu belirterek,

“Siyaset diyalogdur uzlaşmaktır. Bir ana muhalefet partisi lideri,’Ben şu konuyu sizinle görüşmek istiyorum’ derse buna ret cevabı verilmez. Hiçbir ön yargı olmadan bir görüşme yapılır. Devam eder etmez onu bilemem, ama bu başlangıcın çok faydalı halkımızı çok memnun eden bir gelişme olduğunu görüyorum” dedi. Arınç, diğer partilerin de bu beraberliğe katılıp katılamayacağını önümüzdeki günlerde görüleceğini ifade ederek, “Çünkü bu tespitlerin içerisinde özellikle iki konu dikkati çekiyor. Biri meclis içerisinde bütün partilerin iştirakiyle bir mutabakat komisyonu kurulması, bir de parlamento dışında akil adamlar ismiyle komisyonunun kurulması. Ak Parti Genel Başkanı derhal bu görüşme talebini kabul etmiş. Ancak, MHP Genel Başkanı bu konuyu görüşmeyeceğini hem grup toplantısında, hem sonrasında söylemiştir. CHP’den BDP’ye bir görüşme talebi var mı olacak mı? Onu bilmiyorum ama grubu bulunan 4 partinin iştiraki düşünülüyorsa bunun sağlanması gerekir. Ak Parti bu konuda kendi tavrını olumlu olarak ortaya koymuştur. MHP’nin de aslında, görüşlerine saygı duymakla birlikte terörle mücadele konusunda veya terörün Türkiye’de bitirilmesi konusunda konuşulacak her söze, yapılacak her toplantıya katılması gerekir diye düşünüyorum. Çünkü terör 75 milyonun meselesidir“ diye konuştu.

#

09 Haz 2012 - 03:15 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber