Arıkan 'Hayır' diyor

MHP'de yıllarca Genel Sekreter Yardımcılığı yapan ve ülkücü camianın yakından tanıdığı Hayri Arıkan, yeni anayasa paketine 'Hayır' diyeceğini açıkladı.

Haber: Alper KUTAY

SOSYAL medya hesabından açıklamalarda bulunan ve merhum Alparslan Türkeş döneminde MHP Genel Merkezi'nde uzun yıllar Genel Sekreter Yardımcısı olarak görev yapan Alanyalı Hayri Arıkan, yeni anayasa paketinin bölücü olduğu için 'Hayır' demek gerektiğini savundu. Arıkan, neden 'Hayır' diyeceğini şu sözlerle açıkladı: "Aslında tarihe gömülmek istenen bizzat Türk milletinin kendisidir ve demokratik Parlamenter Sistem'dir. Bu yolla yani partili başkan veya cumhurbaşkanı idhas edilerek toplumsal adalet anlayışı zayıflatılmak, tarafsız cumhurbaşkanlığı tarihe gömülmek isteniyor. Böylece geleceğe düşünsel anarşi oluşması fırsatı veriliyor. Görülüyor ki Türk milletinin kurduğu Türk devletinin anayasası, Türk milletinin bekasına uygun olmayan bir biçimde cebren yeniden yapılmak isteniyor. Bunu görerek buna göre davranmak doğru olacaktır."

05 Şub 2017 - 17:23 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

04

Ahmet - Tebrik ediyorum ve ülkemde tek kisi yonetimine hayir diyorum. Evet diyenlere de diyorum ki: ya Sayin Erdogan sonrasinda bir kukla baskan ile karsi karsiya kalirsak onu kim durduracak diyorum.

Yanıtla . 1Beğen . 0Beğenme 05 Şubat 17:23

Çorum Haber