Antalya'da minibüsler otobüse dönüştürülüyor

ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Antalya Otobüsçüler Esnaf Odası'nın bir şirket altında toplanarak minibüslerin otobüse dönüştürülmesi kapsamında aldığı 3 otobüsten 2'sini ulaşım esnafıyla birlikte tanıttı. Başkan Akaydın, ''Belediyenin kırmızı otobüsleri hangi haklara sahipse, bu otobüsler de o haklara sahip olacaktır'' dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın ile Antalya Otobüsçüler Esnaf Odası Başkanı Mehmet İnce, minibüslerin otobüslere dönüştürülmesi kapsamında alınan 3 yeni otobüsten 2'sini basına tanıttı. Başkan Mustafa Akaydın, seçim kampanyası döneminde toplu taşıma esnafının tek bir çatı altında toplanması gerektiğini hep söylediğini hatırlatarak, bugün bir nevi bu birleşmenin gerçekleştiğini kaydetti. Antalya'ya kaliteli ulaşım sözü verdiklerini hatırlatan Başkan Akaydın, şöyle konuştu: ''Bunun ilk adımını kırmızı otobüslerle atmıştık. Bugün ikinci mutluluğumu yaşıyorum. Esnaf arkadaşlar birleşti, 'Belediye kırmızı otobüs almasın, esnaf olarak biz yapalım, önümüzü aç' dediler. Biz de belediye olarak esnafın önünü açtık. Şimdilik 3 tane otobüs aldılar. 2'sini burada tanıtıyoruz. 3'üncü otobüs pazartesi günü hizmete giriyor. Bunlar son derece kaliteli otobüsler. 12 metre uzunluğunda, klimalı, engellilerin kullanımı için alçak platformlu. Esnaf arkadaşlar sözlerinde durdu. Belediyenin kırmızı otobüsleri hangi haklara sahipse bu otobüsler de o haklara sahip olacaktır.'' ''KÖRÜKLÜ OTOBÜS GELEBİLİR" Başkan Akaydın, esnafın alacağı otobüslerin pik saatte yoğun çalışan hatlarda çalışacağını belirtti. İlerleyen yıllarda Antalya'nın ihtiyacına göre körüklü otobüslerin de gelebileceğine işaret eden Akaydın, ''5-10 yıl sonra ise muhtemelen büyük şehirlerde elektrikle çalışan otobüsler olacak. Esnaf o zaman benzine, mazota para vermeyecek. Bununla ilgili olarak bizim de çalışmamız var. Amacımız Antalya ulaşım sisteminin kalitesini artırmak'' dedi. Her otobüse karşılık 2 minibüs hattan çekilecek Antalya Otobüsçüler Esnaf Odası Başkanı Mehmet İnce ise alınan kararlarla 823 kişilik bir şirket kurduklarını anlattı. Antalya ulaşımıyla ilgili akademisyenlere bir de rapor hazırlattıklarını belirten İnce, ''Çalışma sonucu en az 300 AB plakalı minibüsün trafikten çekilmesine dair bir rapor var elimizde. Bu rapor doğrultusunda yüksek kapasiteli araç almak için bu yola başvurduk. Şirket olarak yıl sonuna kadar 30 otobüs alacağız. Her otobüsün yerine 2 minibüs hatlardan çekilecek. Yıl sonuna kadar 60 minibüs trafikten çekilecek. Böylelikle Antalya trafiği de rahatlayacak. Halkımıza hayırlı olsun'' diye konuştu. Esnafın aldığı otobüsleri inceleyen Başkan Mustafa Akaydın, otobüslerin esnafa hayırlı olmasını diledi.

#

21 Eyl 2012 - 00:00 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber