“Anahtar“ krizi

30 Mart Yerel Seçimleri’nde Alanya Belediye Başkanı seçilen Adem Murat Yücel’i hem kutlamak, hem de halka hitap etmek için geçtiğimiz Cumartesi Alanya’ya gelen Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli’nin Alanya Belediyesi’ndeki programı sırasında MHP İlçe Başkanı Cafer Uyar’ın şehrin sembolik altın anahtarını vermesi, sosyal medyada tartışma konusu oldu

30 Mart Yerel Seçimleri’nde Alanya Belediye Başkanı seçilen Adem Murat Yücel’i hem kutlamak, hem de halka hitap etmek için geçtiğimiz Cumartesi Alanya’ya gelen Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli’nin Alanya Belediyesi’ndeki programı sırasında MHP İlçe Başkanı Cafer Uyar’ın şehrin sembolik altın anahtarını vermesi, sosyal medyada tartışma konusu oldu. Alanya gibi bir turizm şehrinin belediyesini MHP’nin kazanmış olabileceğini, ancak bu şehirde yaşayan seçmenlerin aynı zamanda AKP’li ve CHP’lileri de Alanya Belediye Meclisi’ne seçtiğini söyleyen vatandaşlar, “Şehrin altın anahtarı verilecekse, bu şehirde yaşayan insanların oy verip Alanya Belediye Meclisi’ne gönderdiği AKP’li, CHP’li ve hatta MHP’li meclis üyelerinin de görüşü alınmalıydı. Geçmişte, bir önceki Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu’nu ‘Ben yaptım oldu’ zihniyetini uygulamakla suçlayan MHP İlçe Başkanı Cafer Uyar’ın kimsenin görüşüne başvurmaksızın şehrin altın anahtarını vermesi kabul edilebilir gibi değildir. Üstelik şehrin altın anahtarını şehrin yedi emini olan Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in vermesi gerekirdi” dediler. ÇAKIR: TÜM DÜNYADA TEAMÜL AYNIDIR Bu arada bir dönem aktif siyasetin de içerisinde yer alan Ramazan Demir, sosyal medya Twitter’da, “Naçizane MHP Genel Başkanı Dr. Sayın Devlet Bahçeli’ye şehrin anahtarını Cafer Uyar değil, Belediye Başkanı Yücel’in vermesi gerekmez miydi?” derken, Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkan Yardımcısı ve Alanya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkanı Mehmet Ali Dim, Bahçeli’nin geçen Nisan ayında Çankırı'nın MHP’li Eldivan Belediyesi’ni kazanan Nusrettin Gökçer’i ziyareti sırasında Gökçer’in Bahçeli’ye altın anahtar verişini örnek gösterdi. Dim, “Bir şehrin altın anahtarını sadece o şehrin belediye başkanı verebilir. Bir siyasi parti temsilcisinin vermesi şehir halkına saygısızlıktır” dedi. 2004-2009 yılları arasında Mahmutlar Belediye Başkanlığı yapan İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Sekreteri Alaattin Çakır da konuya ilişkin mesajında, “Tüm dünyada şehirlerin sembolik anahtarı şehrin yerel temsilcisi olan belediye başkanı tarafından verilir. Evrensel usul budur” yorumunu yaptı.

21 Eki 2014 - 17:41 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber