‘ALTSO siyasal bir kurum olmayacak’

ALTSO Kadın Girişimciler Grubu Başkanı Burcu Baba ve üyeleri ile öğle yemeğinde bir araya gelen ALTSO Başkan Adayı Mehmet Şahin, göreve geldikleri an itibariyle ALTSO’ya siyaset sokmayacaklarını belirtti. Şahin, “Ancak gerek bizim gerekse Sayın Mustafa Tuna’nın bu hassas yaklaşımına rağmen Alanya’daki bazı kesimlerin ALTSO seçim sürecini siyasallaştırma çabası içerisine girmiş olduklarını üzülerek izliyoruz. Şu dönemde Alanya’daki ticaret erbaplarının kutuplaşmaya değil, birlik ve beraberliğe ihtiyacı var” dedi.

Alper KUTAY
ALANYA Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkan Adayı Mehmet Şahin ve ekibi, dün İskele’deki Marina Restoran’da ALTSO Kadın Girişimciler Grubu Başkanı Burcu Baba ve üyelerini yemekte ağırladı. Yemeğe ALTSO Kadın Girişimciler Grubu üyeleri eksiksiz katılırken, Alanya’nın tanınmış turizmci ve işadamlarından Kamil Köseoğlu, Metin Atalay, Serdar Uygun, Ali Kamburoğlu, Raşit Sadullahoğlu, Aycan Fenercioğlu, Kemal Zamanoğlu, Ömer Göker, Mehmet Bacaksızoğlu, Ahmet Paşaoğlu ve CHP Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Yalçıner gibi isimler de Şahin’i yalnız bırakmadı. Yemeğin başlangıcında bir konuşma yapan Şahin, ALTSO Kadın Girişimciler Grubu Başkanı Burcu Baba ve üyelerine, kendilerini kırmayıp davetlerine icabet ettikleri için teşekkür etti.
‘KADIN GİRİŞİMCİLERLE GURUR DUYUYORUZ’ Alanya’daki kadın girişimcilerin Türkiye’deki başarı sıralamasında üst sıralarda olduklarını ve bununla gurur duyduklarını dile getiren Şahin, “Ancak ben ülkemizdeki kadınların hak ettikleri değeri göremediklerini, kadınların Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM), belediye meclislerinde ve sivil toplum örgütlerinde daha çok inisiyatif almaları gerektiğini düşünüyorum. İnşallah seçilirsem, yönetimimizde bir bayan arkadaşımıza görev vermeyi planlıyorum. Yola ‘Ekibimiz Alanya, Hedefimiz Güçlü ALTSO’ sloganıyla çıkmıştık. Bu sloganda uzlaşı, koordinasyon, birlik ve beraberliğin yanı sıra özellikle ALTSO'yu asla siyasallaştırmayacağımızın sözünü vermiştik. Biz bu konuda kesinlikle kararlıyız. Ancak ALTSO seçim sürecini siyasallaştırmaya çalışan bazı kişiler olduğunu görüyor ve duyuyoruz” dedi.
‘BAZI KESİMLER SİYASET SOKMA GAYRETİNDE’ Ticaret erbaplarının birlik ve beraberliğe ihtiyacı olduğunu her platformda dile getirdiklerini, hatta Mustafa Tuna’nın her ortamda bu konuda ne kadar hassas olduklarını ifade ettiğini de söyleyen Mehmet Şahin, “Ancak gerek bizim gerekse Sayın Tuna’nın bu hassas yaklaşımına rağmen Alanya’daki bazı kesimlerin ALTSO seçim sürecini siyasallaştırma çabası içerisine girmiş olduklarını üzülerek izliyoruz. Şu dönemde Alanya’daki ticaret erbaplarının kutuplaşmaya değil, birlik ve beraberliğe ihtiyacı var. Geçmişte seçimler yaşadık, sırf bu tür girişimler yüzünden hâlâ birbiriyle konuşmayan, aralarında kırgınlıklar olan arkadaşlarımız var. Bu bir bayrak ve hizmet yarışıdır. Kim kazanırsa, Alanya'ya hizmet etmek için bu yarışın içinde olacaktır” mesajı verdi.
‘HİÇBİR PARTİNİN GÜDÜMÜNE GİRMEYECEĞİZ’ Kendi ekibi içerisinde de çok sayıda farklı siyasi partiden arkadaşı olduğunu belirten Şahin, “Biz sözümüzün arkasındayız. ALTSO’yu asla siyasallaştırmayacağız. Medya kuruluşları vasıtasıyla buradan Alanya’nın değerli ticaret erbaplarına bir mesaj vermek istiyorum. Tüm siyasi partiler, ülkeye ve bulundukları bölgeye hizmet amacıyla kurulmuşlardır. Biz de ALTSO’ya aday olduğumuz zaman tüm siyasi partilerle diyalogumuzu açık ve eşit mesafede tutacağımızı açıklamıştık. Bizler önce Allah’ın izniyle sonra da sizlerin destekleriyle göreve gelirsek, vatanını ve Alanya’yı seven tüm parti temsilcileri ile beraber Alanya’nın sosyal ve ekonomik menfaatleri doğrultusunda gerek Ankara’da gerekse yurtdışında ziyaretlere katılacağız. Hiçbir siyasi partinin güdümüne girmeyeceğiz. ALTSO’nun partiler üstü saygın kurum kimliğini en üst seviyede tutacağız” diye konuştu.
‘HİÇBİR PARTİYE DİYET BORCUMUZ OLMAYACAK’ Şahin, açıklamasına şu sözlerle devam etti: “Ben ve arkadaşlarım ALTSO yönetimine talip olma kararını verirken herhangi bir siyasi partinin desteğini alarak veya bekleyerek yola çıkmadık. Biz, adaylığımızı açıkladıktan sonra da hiçbir siyasi parti ‘Mehmet Şahin ve ekibini destekliyoruz’ diye açıklama yapmadı. Zaten bizim de böyle bir beklentimiz veya böyle bir desteğe ihtiyacımız yok. Nasip olur da seçimi kazanırsak hiçbir siyasi partiye diyet borcumuz olmayacaktır. Biz çalışma arkadaşlarımızı belirlerken, ticaretinde dürüst ve başarılı olmuş, temsil edeceği sektördeki üyelerin onayını görebilecek, ALTSO çalışmalarına zaman ayırabilecek, Alanya ticaretinin gelişimine katkıda bulunabilecek isimleri tercih ettik. Şu an çalışmalarımızı sürdürdüğümüz bir seçim ofisimiz var. Şayet değerli ticaret erbaplarımızdan bizimle birlikte görev yapmak isteyenler olursa kapımızın herkese açık olduğunun bilinmesini isterim.”

#

02 May 2013 - 09:44 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber