Alanyalı Bakan TBMM'de konuştu

Bakan Çavuşoğlu, "Beş sene önce söylediklerimiz şimdi anlaşılıyor. Üç sene önce önerdiklerimiz bugün Avrupa Birliği ve dünyada kabul görmeye başladı. Çünkü sorunun ucu artık kendilerine dokunmaya başladı" dedi

Haber: Alper KUTAY
TÜRKİYE
Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda 2016 Bütçe Kanun Tasarısı ve 2014 Kesin Hesap Tasarısı görüşüldü. Genel Kurul 8. turunda Dışişleri Bakanlığı bütçesi de görüşüldü. Alanyalı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'nin kuzeyinde Ukrayna, Kırım ve güneyinde Suriye ile Irak sorununu olduğu belirterek, Güney Abhazya, Karabağ sorunlarının bölgede dondurulan sorunlar olduğunu ifade etti. Bakan Çavuşoğlu, "Türkiye hiç bir zaman çatışmanın taraf olmadı. Suriye'de Türkiye çatışmanın önlenmesi için görüşlerini paylaştı. Beş sene önce söylediği ile bugün söylediği arasında çelişki yok. Beş sene önce öngördüklerimiz maalesef gerçekleşti. 400 bin insanın bir rejim tarafından ya da terör örgütleri tarafından öldürülmesini kim isteyebilir? Bu kadar insanın evini terk etmesini kim isteyebilir?" dedi.
'YILLARDIR DÜNYAYI UYARIYORUZ'
Türkiye'ye 3 milyon Suriyeli ve Iraklı geldiğini belirten Bakan Çavuşoğlu, "Suriye'nin içinde 8 milyon insan evini terk etmek zorunda. Irak'a 3 kampı niye kurduk? Irak'ta da aynı sorunlar var. 200 binden fazla Iraklı kardeşimiz Türkiye'de yaşıyor" ifadelerini kullandı. Beş sene önce ülkenin siyasetini eleştirmenin o ülkenin içişlerine karışmak olmadığını belirten Çavuşoğlu, "'Bu rejim çatışmaları durmazsa, terör örgütleri ortaya çıkar' dedik. Terör örgütleri ortaya çıkmaya başladı. DAEŞ diye bir terör örgütü mü vardı üç dört sene önce? El Nusra diye terör örgütü mü vardı? PKK'nın uzantıları vardı ama YPG diye bir terör örgütü mü vardı? Bir rejimin kendi insanını öldürmeye başlamasından sonra ortaya çıkan sorunlar. Bunların sorumlusu Türkiye mi?" diye sordu.

07 Mar 2016 - 00:21 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber