'Alanya turizmi ölmek üzeredir'

Önlem alınmadığı takdirde milli sanayinin yaşadığı hüsranın turizmde de meydana geleceğini savunan Vatan Partisi İlçe Başkanı Hasan Faruk Kurtoğlu, dış politikanın Alanya turizmine olan etkileri ve çözümü noktasında yapılması gerekenleri değerlendirdi

Haber: Alper KUTAY
VATAN
Partisi İlçe Başkanı Hasan Faruk Kurtoğlu, Türkiye'de ve dünyada son dönemde yaşanan iç ve dış olayların Türk turizmini baltaladığını ve acilen yeni önlemler alınması gerektiğini söyledi. Başta Rusya, Suriye, Irak ve diğer komşu ülkelerle bozulan ilişkilerin yanı sıra Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yaşanan olayların Alanya turizmini büyük sekteye uğrattığını ifade eden Kurtoğlu, "Alanya turizmi ve yaş sebze tarımına dayalı ekonomi bitme noktasına geldi. Batılı yabancı tur ve turizm şirketlerinin kıskacı altındaki yerli milli turizm işletmeleri, şimdi komşu Suriye ile olan krizin artmasının olumsuzluğu ile çifte kıskaç altına girdi. Zaman daraldıkça, beklenen canlılık ise yerini durgunluğa bıraktı. ABD’nin siyasi ve ekonomik baskıları ile AKP iktidarının komşularla yürüttüğü yanlış dış politika ülke ekonomisini yangın yerine döndürdü. Yapılması gereken, bozulan ilişkilerin milli çıkarlar doğrultusunda derhal düzeltilmesidir. Bu doğrultuda AKP Hükümeti'ne eldeki bütün araçlarla baskı yapıp bu yönde adımlar atması sağlanmalıdır" dedi.

10 May 2016 - 15:17 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber