Alanya TIR'ı yola çıktı

Bayırbucak Türkmenleri için toplanan 2 TIR dolusu yardım malzemesi dualar eşliğinde yola çıktı

HABER: Alper KUTAY
HATAY

Suriye sınırında yaşayan ve soykırıma maruz bırakılmak istenen Bayırbucak Türkmenleri için Türkiye genelinde başlatılan yardım kampanyalarının bir benzeri de geçtiğimiz haftalarda Alanya Alperen Ocakları ve Ülkücü İşçiler Derneği tarafından gerçekleştirilmişti. Alanya Nüfus Müdürlüğü karşısında açılan yardım kermesinde toplanan malzemeler, Alperen Ocakları Başkanı Vedat Uygur'un denetiminde kolilere konulup TIR'a yüklenirken, Rusya'ya satılamayan meyve ve sebzeler de gıda ihtiyacı olan Bayırbucak Türkmenleri'ne gönderildi. Meyve sebze kampanyasının öncüsü olan ve geçtiğimiz hafta bölgeye giderek ihtiyaçları tespit eden Alanya Ülkücü İşçiler Derneği Başkanı Osman Gülmez, bir açıklama yaptı.

'ALLAH HERKESTEN RAZI OLSUN'

Gülmez, "Türkmen kardeşlerimizin orada yalnız olmadıklarını göstermek ve onlara bir nebze olsun yardımcı olmak amacıyla böyle bir düşüncemiz vardı. Konuyu Büyükşehir Koordinatörü Hüseyin Güney'e anlattık. Alanya Toptancı Hali kendisine bağlı olduğu için Hal Komisyoncuları Derneği Başkanı Mustafa Yüksekkaya’ya durumu iletti. Alanya, Gazipaşa, Konaklı ve Payallar Hali'ndeki esnaf da Türkmen kardeşlerimize iletilmek üzere yardımda bulundu ve 20 ton meyve ve sebze toplandı. Alperen Ocakları'nın kermesinde toplanan giyim malzemeleri de ayrı bir TIR'a yüklendi. TIR'lar bugün yola çıktı, hayırlısıyla ürünler Türkmen kardeşlerimize teslim edilecek. Bu konuda destek veren herkesten Allah razı olsun" dedi.

15 Ara 2015 - 15:44 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber