Alanya için 'Çalış'

Alanyalı Dr. Hasan Çalış, hafta sonu MHP İlçe Teşkilatı’nda partililerle buluşarak aday adaylığı için zemin yokladığını söyledi. Çalış, “Bölge halkının yan sıra parti tabanının da nabzını yoklayıp aday olup olmayacağıma karar vereceğim” dedi

Alper KUTAY

MİLLİYETÇİ Hareket Partisi (MHP) Alanya İlçe Başkanı Hilmi Er ve birçok partilinin katıldığı törende konuşan Hasan Çalış, milletvekilliği aday adaylığı için zemin yokladığını söyledi. Geçtiğimiz Cumartesi günü yapılan toplantıda ilk sözü olan MHP İlçe Başkanı Hilmi Er, “Alanya’nın yetiştirmiş olduğu çok değerli vekilim, Sayın Hasan Çalış teşkilatımıza ziyarette bulundu. Yolunuz ve bahtınız açık olsun” dedi. Alanya’ya ve dolayısıyla teşkilata geliş sebebinin niyet beyanı olduğunu söyleyen Çalış, “Kendimden bahsetmem gerekirse, Demirtaş’ın bir köyünde doğdum. Genç Ülkücüler Teşkilatı ile tanıştığım zaman yıl 1968’di. O günden bugüne çizgimizde hiçbir değişme olmadı” dedi.

‘GENÇ YAŞTA BAŞHEKİM OLDUM’

Meslek hayatına başladığı zaman ‘İyi bir hekim nasıl olunur?’ sorusunun yanı sıra ‘İyi bir ülkücü hekim nasıl olunur?’ sorusuna yanıt aradığını belirten Çalış, “İnsanlar ayna gibidir. Siz insanlara nasıl bakarsanız, onlar da size öyle bakar. Ben 3 aylık uzman hekimken Karaman İl Devlet Hastanesi’nde başhekim oldum. Göreve başladığımda ‘Bu çocuk nasıl başarır?’ derken, ben de ‘Bugün yarın nasıl olsa bırakırım’ diye düşünürken, milletvekili olana kadar görevime devam ettim. Milletvekilliği serüvenim ise şöyle başladı. Biz insanları kendi ailemizden görünce onlar da bizi öyle gördüler. Başhekimlikteki 3. yılımdan sonra ‘Seni milletvekili adayı yapalım’ demeye başladılar. Yoğun bir baskı, biraz da kafamıza vura vura 43 yaşında bir hemşeriniz olarak milletvekili adayı olup seçildim” diye konuştu.

‘ADETA BİR GARSON GİBİ ÇALIŞTIM’

Bunun çok önemli ve şerefli bir görev olduğunu ifade eden Çalış, “Bunun altında kalmamak için tıpkı hekimlikteki anlayışımızla bir patron gibi değil adeta bir garson gibi hizmet etmeye çalıştım. Memlekette patron çok, patronlarımıza da saygı duyuyoruz. Ben siyasette hep garson olmaya çalıştım. Bundan sonra da böyle olacak. Siyaset teşkilatla, partililerle ve halkla yapılır. Halk size sahip çıkmazsa, siz partinizin 46 yıllık hafızasını anlayamamışsanız, mutlaka ayakları havada kalmış bir sandalye olursunuz. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) 21. ve 23. Dönem’de milletvekilliği yaptım, birçok komisyonda görev yaptım. Geçen dönem MHP’nin grup yönetim kurulu üyesiydim” dedi.

‘DOĞUP BÜYÜDÜĞÜM YERDEYİM’

Karaman’da hâlâ çok sevildiğine inandığını ancak bu dönemde Antalya ve Alanya’dan aday olmak istediğini belirten Çalış, “Neden buradan aday olduğumu açıklamak istiyorum. Ben bu toprağım çocuğuyum. Bu toprağın yetiştirdiği bir insanım. Pek çok Alanyalı dostum, ‘Senin iyi bir insan, iyi bir siyasetçi olduğunu biliyoruz, ama gelip kendi memleketinde vekillik yapmadın’ diye sitem ediyordu. Benim de içimde bir ukde vardı. AKP’nin gerisinde kalmayalım, onlar 116 aday adayı çıkarmış, biz 120 çıkaralım” diye konuştu.

‘LİSTEYE GİREMEYENLER KÜSMESİN’

Çalış, şöyle devam etti: “Burada önemli olan nedir arkadaşlar? Bu 120 kişinin 14 kişilik liste belli olunca sırtını dönüp gitmemesidir. Ben bu dönem arkadaşlarımızın daha fazlasını yapacağına inanıyorum. Bu hafta Gazipaşa’dan başlayarak sahanın tamamını gezdim. MHP’nin 46 yıllık tarihinde iz bırakan kişileri ziyaret ediyorum. Siyaset yapmadan, etkili argümanları topluyorum. Seçildikten sonra teşkilatların, partililerin, halkın unutulmaması lazım. ‘Sen bana oy verdin, sen vermedin’ dememek gerekir. Bugün oy vermeyen yarın illaki verir. MHP’nin siyaset arenasında bana yer var mı, önce bunu anlamaya çalışıyorum.

‘ŞİMDİ HALKIN NABZINI YOKLUYORUM’

Nasıl bir milletvekili olursa Antalya’ya daha faydalı olur? Antalya’nın problemleri nasıl omuzlanır? Ben Antalya’dan kararımı aday adayı olma yönünde veririm. Aday olursam MHP’ye yük mü olurum, yük mü taşırım? Şu anda bunu anlamaya çalışıyorum. Benim yük taşımama uygun bir ortam oluşursa ki oluşmuş, onu görüyorum, inşallah bir karar vereceğim. Önümüzdeki hafta MHP Genel Merkezi ile istişare ettikten sonra hayırlısı ne ise o kararı vereceğiz. Niyetimiz sizlere layık olmaya çalışmak.”

‘BU AKP’DEN KURTULMA SEÇİMİ’

Ülke gündeminden de söz eden Çalış, “Bu seçimlerin, Cumhuriyet’in kurulduğu günden beri yapılan ve yapılacak en önemli seçim olduğuna inanıyorum. Türkiye sınırları içerisinde terör örgütü artık şov ve gövde gösterisi yapıyor. Benim halkımın oyu ile iktidara gelenler bunların önünü açıyor. Buna ‘Dur’ demek lazım. Bin yıldır yan yana yaşamış, kız verip kız almış, aynı sofrada ömrünü geçirmiş, İstiklal Savaşı’nı, Çanakkale’yi birlikte kazanmış insanlar aynı apartmanda birbirini sorguluyor. Bin yıldır bu topraklarda nasıl mutlu yaşadıysak, yine öyle yaşayacağız. Kürt kardeşlerimizi terör örgütüne kurban etmeyeceğiz. Bizim ‘Türk’ deyince kafatası derdimiz yok. Bu ülkenin evladı olmaktan ve bayrağı ile gurur duyan, devletin ve milletin değerlerine saygı duyan herkes bu milletin evladıdır” diye konuştu.

‘KİM HAK EDİYORSA O ADAY OLSUN’

Bu ilişkilerin sağlıklı bir şekilde sürdürülebilmesi için milletin çimentosu olan MHP’nin TBMM’ye güçlü bir şekilde girmesi gerektiğini vurgulayan Çalış, “O kadar güçlü girmeliyiz ki bu iktidar TBMM’den uzaklaşmalı. Bu iktidarı uzaklaştıramasak bölünme sürecini durduramayız. Dedelerimizin bize emanet toprakların ayaklarımızın altından kaymasını engelleyemeyiz. Türkiye bu kadar kritik bir durumdayken, ülkemizin şartları bu kadar önemliyken, şahıslarımızın, nefsi çıkarlarımızın hiçbir önemi yoktur. Önemli olan Antalya’da ve Türkiye’de en iyi sonucu kimlerle alacaksak, onlarla yola devam etmektir. Zemin yoklamamın sebebi budur. Bu tabloya uyan bensem devam edeceğiz. ama ben değilsem, ‘Buyur kardeşim’ diyeceğiz. Önümüzdeki seçime giderken topyekun mücadele etmemiz gerek” dedi.

‘ADAY OLURSAM YENİDEN GELECEĞİM’

Konuşmasının son bölümünde aday olursa yeniden Alanya’ya geleceğini vurgulayan Hasan Çalış, “Alanya’nın geçim kaynağı nedir? Turizm, tarım, hayvancılık ve ticaret. Hayvancılığımız kalmış mı? Siyasetçilerimiz bununla ilgileniyor mu? Hayvancılık ne yazık ki bitmiş, turizm ise ayaklar altında. Biz bu kadar değeri yok pahasına hiç etmek zorunda mıyız? Adaylık müracaatımı yaparsam yine sizlerle beraber olacağım. Alanya’mızın sorunlarını sırtlamaya devam edeceğim” diyerek sözlerini noktaladı. Çalış’ın konuşması salonu dolduran partililerden büyük alkış aldı.

02 Mar 2015 - 09:11 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

Alanya Dinek mah muhtarı - Abi Hayırlı olsun yolun Açık olsun yanındayız

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 02 Mart 09:11

Çorum Haber