Alanya halkı seçimi değerlendirdi

1 Kasım seçim sonuçlarını değerlendiren Alanya kamuoyu, AKP hükümetinden beklentilerinin yüksek olduğunu belirterek, "Vaatlerini yerine getireceklerdir" dedi

Ayşe Yağmur MERCİMEK

TÜRKİYE genelinde oyların yüzde 49.4'ünü alarak 4. kez tek başına iktidar olan Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AKP) seçim öncesi verdiği vaatler kamuoyunda büyük beklenti oluşturdu. Ekonomik alandan altyapıya kadar bir çok alandaki vaatlerin kısa bir süre içerisinde hayata geçeceğine inandığını belirten vatandaşlar, "Yaparsa AKP yapar" yorumunda bulundu. İşte görüşlerden bazıları: 

Ahmet Çetinkaya

Seçim sonuçları beklediğimizin üstünde geldi. AKP'nin bir çok seçim vaadi var. Bu vaatleri yerine getireceğine inanıyorum. Daha önceden vaatlerini yerine getirdiyse şimdi de getirir ve daha önce verdiği sözleri zamanında yerine getirdiği içinde güveniyoruz. Kesinlikle bu konuda şüphemiz yok. Herhangi bir engelleme olmadığı sürece söz verdikleri tarihten önce bile vaatleri gerçekleştireceklerdir.

Ersan Işıkçelik

Sonuçlar beklendiği gibi geldi. Özellikle ticaretle uğraşan insanlar istikrar istiyor. Diğer siyasi partilere baktığımız zaman tek başına sandıktan çıkma ümitleri zaten yoktu. 12 seneden beri bir düzen vardı. 7 Haziran'dan sonra insanlar bir kez daha düşündü. Ağzı yanan, yanmayan herkes ona göre karar verdi. Alanya içindeki vaatleri düşündüğümüz zaman herkesin hemfikir olduğu konu AKP'de bir turizm politikası yoktu. Bundan sonra herkesin düşündüğü çok olumlu bir turizm politikası olması. Ama bence Mevlüt Çavuşoğlu tekrar bakan olursa bu Alanya için bir öncelik demektir. Türkiye genelindeki vaatleri bilemem ancak verilen sözler, verilen vaatler komik şeyler değildi. Olabilecek şeyler. Ama tabi bunları yaşayıp göreceğiz.

İsmet Özkartal

Sonuçlarda beklenmedik bir durum yok. İstenilen ve beklenilen sonuçlar alındı. AKP'nin en azından istikrarı sağladığını biliyoruz. Halk da istikrardan yana olup doğru tercih yaptı. AKP'ye güveniyoruz. Vaatleri konusunda da dışarıdan bir faktör olmadığı sürece gerçekleştireceklerine eminim. Ayrıca Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP)  durumuna bakarsak da MHP'nin hataları yüzünden geriye düştüğünü düşünüyorum.

Ahmet Kılıç

AKP'nin başa gelmesinin Türkiye için iyi olduğunu düşünüyorum. Vaatlerini de gerçekleştirileceklerinden kesin olarak eminim. Seçim sonuçlarında dikkat çeken ve üzücü olan noktada HDP'nin MHP'nin önüne geçmesi oldu. Bu durumun da MHP'nin başındaki insanlardan kaynaklandığını düşünüyorum. 'Hayırcı'lardan dolayı bir çok MHP'li AKP'ye oyunu verdi. Bence bu şekilde MHP kendini gelmesi için halk bir ceza verdi. Seçimlerde tamamiyle istikrar sağlandı.

09 Kas 2015 - 18:49 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber