'Alanya'daki CHP'lilerin pusulalarında sorun var'

Alanya'daki cenaze törenine katılan CHP'lileri sert bir dille eleştiren Yıldırım, "Artık pusulanızda sağlam bir ayar yapma zamanınız geldi de geçiyor" mesajı verdi

Haber: Alper KUTAY

ANKARA

Tren Garı yakınlarında hafta sonu düzenlenecek Barış Mitingi'ne katılmak üzere Ankara'ya giden ancak iddiaya göre iki kişinin üzerlerindeki bombayı patlatmaları sonucu hayatlarını kaybeden 97 kişiden 6'sının Alanya'dan olduğu bildirilmişti. Patlamada hayatını kaybeden Sevim Şinik ile Mehmet Tevfik Dalgıç'ın cenazeleri Alanya'da Cikcilli Mezarlığı'na defnedilirken, tören sırasında tabutların üzerlerine terör örgütünü simgeleyen renkteki bez parçalarının konulmasına CHP'nin ardından Büyük Birlik Partisi (BBP) de sert tepki gösterdi. CHP İlçe Başkanı Şengül Yeşildal, "Cumhuriyet Savcılarını göreve davet ediyorum" derken, BBP İlçe Başkanı Fevzi Yıldırım da CHP'lileri sert bir dille eleştirdi.

'CHP'NİN PUSULASI ŞAŞMIŞ'

Yıldırım, açıklamasında şunları söyledi: "Ey Devlet! Bunlar için mi üç günlük yas ilan ediyorsunuz. Üzerine PKK Kürdistan pankartı açılan bu zihniyet için mi bu yas? Alanya'daki definlerde bulunan CHP İlçe Başkanı Sayın Şengül Yeşildal, tabut üzerine konulan o bez parçalarını  görünce orayı neden terk etmediniz? Suç duyurusunu kendi ayıbınızı örtmek için mi yapıyorsunuz? Bu zihniyet asker ile polis öldürür, Atatürk heykelini yakar. Siz de gider PKK bayrağının bulunduğu cenazeye katılırsınız. Sizden, o paçavrayı görünce derhal orayı terk etmenizi beklerdik. CHP'liler, Türkiye gerçeklerine göre pusulalarını net olarak ayarlamalıdır."

13 Eki 2015 - 13:19 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber