Alanya 'Cumhuriyet'te buluşacak

AK Parti Alanya İlçe Başkanı Mustafa Berberoğlu, 7 Ağustos Pazar günü İstanbul'da yapılacak Yenikapı Demokrasi Şöleni Mitingi sırasında Antalya'da olacaklarını açıkladı

Haber: Alper KUTAY
DEMOKRASİ
Nöbeti'nin 21. gününde de Alanya halkı meydanları doldurdu. Atatürk Anıtı önündeki meydanda AK Parti Alanya İlçe Başkanı Mustafa Berberoğlu, Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney, Koordinatör Yardımcısı Nurettin Uludağ, Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, Alanya Müftüsü Mustafa Topal ve çok sayıda vatandaş, milli iradeye sahip çıkma ve Demokrasi Nöbeti'nde birlikte yer aldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Kuran-ı Kerim okundu ve Türkiye Cumhuriyeti'nin bekası için dua edildi. ALKÜ akademik ve idari personeli, Rektör Pınarbaşı ile birlikte Atatürk Anıtı’nda tutulan Demokrasi Nöbeti'ne katılarak tam destek verdi.
'AYRIK OTLARINI TEMİZLEDİK'
Darbenin her türlüsüne karşı olduklarını söyleyen Rektör Pınarbaşı, "Üniversitemizde Fethullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) ile bağı bulunduğu değerlendirilen 50 akademik personeli açığa aldık. Eğer bunu daha önce yapsaydık, eminim, takiye konusunda uzman olan bu kişiler bizim önümüzde bizden önde yer alarak sanki kendilerini bu darbeye karşıymış gibi göstereceklerdi. Onlarla aynı fotoğraf karesi içinde yer almak istemedik. Önce onları içimizden ayırdık, sonra geriye kalan sağlam elemanlarımızla buraya, halkın karşısına çıktık” dedi.
ALANYA NÖBETÇİLERİ ANTALYA'YA GİDECEK
Öte yandan, 7 Ağustos Pazar günü İstanbul-Yenikapı'da yapılacak Demokrasi Şöleni Mitingi'ne Alanya'dan katılım olmayacağı, AK Parti Alanya İlçe Teşkilatı'nın Antalya'ya otobüs kaldıracağı bildirildi. AK Parti Alanya İlçe Başkanı Mustafa Berberoğlu "Bilindiği gibi İstanbul-Yenikapı'da yapılacak Demokrasi Şöleni Mitingi sırasında ülkemizdeki tüm demokrasi nöbetçileri de 81 il merkezinde toplanacaklar. Bu program çerçevesinde bizler de Antalya'da olacağız. 7 Ağustos Pazar günü Alanya'dan otobüslerle Antalya'ya giderek, Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilecek mitinge katılacağız" dedi.
Antalya'daki mitinge CHP İlçe Başkanı Ali Takavüt ve MHP İlçe Başkanı Hilmi Er ile partililerinin de katılmaları beklenirken, 7 Ağustos Pazar günü Alanya'da demokrasi nöbetlerinin sürdüğü Atatürk Anıtı önünde herhangi bir program olmayacağı da bildirildi.  

05 Ağu 2016 - 15:43 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber