Alanya CHP ‘Kılıçdaroğlu’ dedi

Antalya’da CHP delegelerinden 15'i Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 7'si ise Muharrem İnce için imza verdi. CHP İlçe Başkanı Şevki Türktaş ile Bülent Kandemir ve Mustafa Aras, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun yeniden aday olması için imza attı

Alper KUTAY

ANTALYA’DA milletvekilleri hariç 27 kişiden oluşan CHP'nin kurultay delegasyonunda 22 isim, safını seçti. İl Başkanı Devrim Kök'ün kurultay delegeleriyle bir araya geldiği toplantıda 15 isim CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu için imza verdi, 7 isim de Muharrem ince'ye destek imzası gönderdi. Kök'ün çağrısıyla yapılan toplantıya, 17 isim katıldı. Toplantı, İl Başkanı Kök'ün davetiyle yapılsa da il başkanlarının kurultay delegeleriyle toplantı yapması talimatı, Genel Merkez'den geldi. Parti yönetimi, Antalya'nın aralarında bulunduğu büyük illerden Cumartesi günü saat 11.00'de toplantı yapılmasını ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu için imza toplanmasını istedi.

KILIÇDAROĞLU’NA TAM DESTEK

Genel Merkez, her ne kadar parti tüzüğünde kurultayda adaylık için 'üye tam sayısının en az yüzde 10'unun yazılı önerisi gerekir' şeklinde düzenlense de Kılıçdaroğlu'nu en fazla imzayla aday olarak önermek için imzaları talep etti. Toplantı, İl Başkanı Devrim Kök'ün konuşmasıyla başladı. Kök, kurultay sürecine girildiğini, Antalya örgütü olarak Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun arkasında olmaları gerektiğini anlatan kısa bir konuşma yaptı. Kök, sonrasında önünde kapalı duran imza listesini açtı ve delegelerden Kılıçdaroğlu için imza istedi. İlk imza Kök'ün yanında oturan eski Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'dan geldi.

‘İL TEŞKİLATI BİZE HESAP SORMADI’

Liste, Akaydın'ın yanında oturan Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek'e geçti, o da imzayı attı. İmza listesi elden ele dolaşırken, Kemer eski İlçe Başkanı ve Belediye Başkan Adayı Umut Güneş'te sıra aksadı. Güneş imzalamadan listeyi yan sıraya geçirdi. Kılıçdaroğlu'na destek imzası vermeyen Güneş, Antalya'da örgüt yapısını eleştiren bir de konuşma yaptı. Güneş, Kemer'de seçim kaybetmesinin ardından partiden bir tek ismin dahi kendisine ilçede bu sonucun neden alındığını, seçimin neden kazanılmadığını sormadığını söyledi. Toplantıda en sert konuşan isim ise Halil Payam oldu. Payam, CHP İl Başkanı Kök ve Mustafa Akaydın'ı hedef alan sert bir konuşma yaptı.

‘DEVRİM KÖK BİZE YALAN SÖYLEDİ’

Payam, İl Başkanı Kök'ü açık açık yalancılıkla suçladı. Kepez'de Erdal Öner'in aday gösterilmesi sürecinden başlayan Payam, “Yalancı dedim. Çünkü bana Erdal Öner'in aday gösterilmesiyle ilgili yalan söyledi. '4 aday adayımız var. Onlardan biri olacak' dedi, fakat Akaydın'la birlikte Erdal Öner'i aday yaptı. Kendisi açıklamayacağı için de Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nu Antalya'ya kadar getirip ona Öner ismini açıklattı. Konuşmamda 40 sefer 'Yalancı' dedim, yine de derim. Kendisi o makamı, CHP Antalya il Başkanlığı’nı hak etmiyor. Kurultay için toplantı yapıyor ama önce onun istifa etmesi gerekiyor. Kök'e bunları söylerken Mustafa Akaydın'ı da bunun dışında tutmuyorum. O da partinin Antalya'da aldığı sonuçtan birinci derecede sorumlu” dedi.

ŞEVKİ TÜRKTAŞ TEREDDÜTSÜZ İMZA ATTI

Payam, bu sert konuşmasının ardından CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na destek imzasını atarak toplantıyı terk etti. Payam'ın açıklamaları sonrası ortam gerilirken, toplantıda yer alan Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen de işi olduğunu belirterek toplantıdan ayrıldı. İmzalar birer birer alınırken, toplantının sonunda CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar içeri girdi. Acar, toplantıya katılma niyeti bulunmadığını, "Merhaba" demek istediğini aktardı. Kısa konuşmasının ardından Acar, CHP lideri Kılıçdaroğlu'na destek imzasını verdi ve Parti Meclisi'ne aday olacağını açıkladı. Yaklaşık 1,5 saat süren toplantının ardından CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun adaylığı için Kurultay Divanı'na sunulmak üzere Devrim Kök, Mustafa Akaydın, Muhittin Böcek, Ercan Erkan, Ali Gökay, Şevki Türktaş, Bülent Kandemir, Salih Taşçıoğlu, Seyhan Gökerti, Mustafa Aras, Mehmet Özbey, Halil Payam, Hasan Bozkurt, Serap Akyol Yılmaz, Mustafa Gökdestek imzalarını attı.

GAZİPAŞA’DAN İNCE’YE SÜRPRİZ DESTEK

Antalya'da Muharrem İnce'nin adaylığı için 7 kurultay delegesi de açık imza verdi. İmzacılardan Konyaaltı eski İlçe Başkanı Şefik Dirgen, Demre eski İlçe Başkanı Zühra Doğan, Finike eski İlçe Başkanı Reşat Eker, Kemer eski İlçe Başkanı ve Belediye Başkan adayı Umut Güneş, Manavgat İlçe Başkanı Ahmet Öztürk, Mustafa Güner ve eski CHP Gazipaşa İlçe Başkanı Vural Görgülü'nün İnce için destek imzaları bulunduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu'na destek imzası veren isimler içinden de kopmalar olacağını savunan Dirgen, “En az 4 isimin kongrede farklı bir tercihte bulunacağını çok iyi biliyoruz” dedi ama o isimleri açıklamadı.

27 Ağu 2014 - 21:57 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

M.çağlar - yenilgiye doymazmışsınız bizide madur ediyorsunuz 2015 de barajı görürürsünüz inşalah ..

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 27 Ağustos 21:57

Çorum Haber