Akşener'den Bahçeli'ye hodri meydan!

Eski MHP Milletvekili Akşener:  "Bu çağrı size oy vermiş  delegenin tartısına yeniden çık çağrısıdır. Çıkınız ki güven tazeleyesiniz. Ben o  tartıya çıkmaya hazırım. Ben ülkücü iradenin vereceği karara uymaya hazırım"

"KAPANDIĞINIZ odalardan çıkın, güç aldığınız koltuklardan kalkın, tıkadığınız  kulaklarınızı açın. Duyun ülkücülerin sesini, duyun Türk milletinin sesini"
 
Eski Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Milletvekili  Meral Akşener, "Bu çağrı size oy vermiş delegenin tartısına yeniden çık  çağrısıdır. Çıkınız ki güven tazeleyesiniz. Ben o tartıya çıkmaya hazırım. Ben  ülkücü iradenin vereceği karara uymaya hazırım" dedi. 
 
    Kurultay çalışmaları kapsamında Tekirdağ'a gelen Akşener, İsmet İnönü  Kapalı spor Salonunda düzenlenen programda partililere hitap etti.   1  Kasım seçimlerinin ardından MHP olarak kurultayın toplanmasını talep ettiklerini,  kurultay talebinin demokratik bir hak olduğu ifade eden Akşener, "1 Kasım  seçimlerinde bizim içimiz yandı. İçi yanmayanlara,  'siz dediniz ki kurultay  toplanmalıdır' dedik. Türk milliyetçilerinin, ülkücülerin bu talebi yerine  getirilmelidir. Bu aynı zamanda günümüz şartlarında demokratik bir haktır.  Demokrasinin işlemesi için ortaya konulan meşru bir çağrıdır" dedi.
 
    Kurultay çağrısına partinin genel merkezinin kulak vermediğini anlatan  Akşener, şunları kaydetti:
 
    "Dendi ki 'tüzüğe uyun'. Uyduk tüzüğe, 548 kardeşim imza verdi ama bin  100 kardeşimle yüz yüze telefonla konuştum. Onlar da dediler ki bir kısmı 'imza  veremeyiz çeşitli nedenlerle ama oy vereceğiz, başarın bu kongreyi, başarın bu  kurultayı. Oyumuz sizindir' dedi. Ve biz üst kurul delegelerimizin,  kardeşlerimizin bu talebini emir saydık. Bu yol çileli yol, bu yol uzun bir yol,  zorlu bir yol ama ülkücüler, Türk milliyetçileri yılar mı? Hayır. Yıkılır mı?  Hayır. Korkar mı? Hayır. Döner mi? Hayır. Dönmeyeceğiz, korkmayacağız,  yılmayacağız ve yıkılmayacağız."
 
    Meral Akşener, bir yola çıktıklarını ve mahkemeye mecbur  bırakıldıklarını belirterek, şöyle konuştu:
 
    "Bugün şuradan sizin huzurunuzda tekrar bir çağrıda bulunmak  istiyorum. Sayın genel başkana ve genel merkez yöneticilerine bir kez daha  çağrıda bulunmak istiyorum. 8 Nisan'da duruşma günü var. Gelin 8 Nisan'a  bırakmayalım. Gelin mahkemeye bırakmayın, gelin kurultayı toplayın. Bir yıl evvel  bin 150 delege sizi seçti. Bu çağrı aynı zamanda  ülkücünün sesini duy  çağrısıdır, bu aynı zamanda milletin sesini duy çağrısıdır, bu çağrı aynı zamanda  o bin 150 delegenin size oy vermiş delegenin tartısına yeniden çık çağrısıdır.  Çıkınız ki güven tazeleyesiniz. Ben o tartıda tartılmaya hazırım. Ben o tartıya  çıkmaya hazırım. Ben ülkücü iradenin vereceği karara uymaya hazırım. Dolayısıyla  gelin siz de Milliyetçi Hareket Partisinin mensuplarının, ülkücülerin bu  çağrısına kulak verin.
 
    Kapandığınız odalardan çıkın, güç aldığınız koltuklardan kalkın,  tıkadığınız kulaklarınızı açın. Duyun ülkücülerin sesini, duyun Türk milletinin  sesini. Milliyetçi Hareket Partisi bizim evimiz, önce evimizi düzenleyeceğiz.  Ülkücü, ülkücünün öz kardeşidir düsturumuzu yeniden rehber edineceğiz. Ön seçimi,  üye yazımını zorunlu hale getireceğiz. Dostluk içinde, iftira atmadan düşmanlık  yapmadan, hain ilan etmeden dostluk, kardeşlik, arkadaşlık içinde parti içi  rekabetin yolunu açacağız. Delegelerimizin imza verenleri, imza vermeyenleri oy  verecek olanlar, oy vermeyecek olanlar her biri bizim öz kardeşimiz olmaya devam  edecekler ama bu zorlu bir iş. Ülkücüler zoru sever, fedakarlık yapmaya  alışkındır ve ülkücülerin ataları Ergenekon'da demir dağı eritmişlerdir. Gerçi bu  iş demir dağı eritmekle eşdeğer ama hayırlısıyla eriteceğiz inşallah."

13 Mar 2016 - 09:13 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber