AKPM’nin dev zirvesi Antalya’da buluşuyor

TÜRKİYE'NİN Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi Başkanlığı’nı devralmasından bir gün sonra Antalya, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi'nin (AKPM) önemli toplantılarına ev sahipliğini yapacak.

AKPM Başkanlık Komitesi, Büro ve Daimi Komite Toplantıları 11-12 Kasım tarihlerinde Antalya'da gerçekleştirilecek. Antalya'daki Susesi Oteli’nde düzenlenecek toplantılar kapsamında bugün AKPM Başkanlık Komitesi, Büro ve AKPM - Kadına Yönelik Şiddet Alt-Komite toplantısı yapılacak. AKPM Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun başkanlık edeceği AKPM Başkanlık Komitesi Toplantısı'nda, 24-28 Ocak 2011 tarihleri arasında Strazburg'da gerçekleştirilecek AKPM Genel Kurulu taslak gündeminin yanı sıra AKPM çalışmaları çerçevesindeki konuların ele alınması bekleniyor. Mevlüt Çavuşoğlu'nun başkanlığında toplanacak AKPM Büro Toplantısı'nda ise, AKPM'nin seçimlere gözlemci gönderdiği ülkeler olan Azerbaycan, Bosna Hersek ve Moldova'daki seçim gözlem çalışmalarının değerlendirilmesi, Avrupa Parlamentosu ile AKPM arasındaki işbirliği ve Avrupa'da Romanların koşullarının iyilileştirilmesine yönelik alınan kararların uygulanması konuları ele alınacak. GÜNDEMDE "KADINA YÖNELİK ŞİDDET" DE VAR AKPM - Kadına Yönelik Şiddet Alt-Komite Toplantısı da aynı gün düzenlenecek. AKPM Türk Delegasyonu Başkanı ve AK Parti Sakarya Milletvekili Erol Aslan Cebeci ile Kadına Yönelik Şiddet Alt Komitesi Başkan Yardımcısı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Nursuna Memecan tarafından açılış konuşmaları gerçekleştirilecek toplantının resmi açılışı ise, AKPM Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komitesi Başkanı Josa Mendes Bota tarafından gerçekleştirilecek. Toplantıda, Türkiye'de son yıllarda kadına yönelik şiddet ile ilgili yasal ve pratik gelişmeleri değerlendirmek üzere Başbakanlık Kadının Statüsü Genel Müdürü Leyla Coşkun bir konuşma yapacak. Akdeniz Üniversitesi, Kadın Çalışmaları ve Toplumsal Cinsiyet Araştırma ve Uygulama Merkezi Başkanı Doçent Nurşen Adak ve Antalya Kadın Danışma ve Dayanışma Derneği Kurucu üyesi Kamile Yılmaz da konuyla ilgili kendi çalışmaları hakkında bilgi verecek. DIŞİŞLERİ BAKANI DAVUTOĞLU DA KONUŞMA YAPACAK Bu arada, Cuma günü düzenlenecek AKPM Daimi Komitesi Toplantısı'nın açılışını ise, AKPM Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu yapacak. Toplantıda TBMM Başkanvekili Sadık Yakut ve Antalya Valisi Ahmet Altıparmak açılış konuşmaları yapacaklar. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, toplantıda Türkiye'nin altı ay sürecek dönem başkanlığındaki faaliyet programı ve öncelik vereceği konular hakkında AKPM üyelerini bilgilendirecek. AKPM Daimi Komite toplantısında, Avrupa'daki Romanların mülteci hakları, ABD ile parlamenter diyalogun güçlendirilmesi, askeri atıklar ve çevre konularının da aralarında bulunduğu AKPM komiteleri tarafından hazırlanan 16 rapor görüşülecek.

#

11 Kas 2010 - 00:00 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber