AKP'de kongre tarihi belli oldu

Antalya AKP İl Teşkilatı, 11 Ocak Pazar günü Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da katılacağı kongrede yeni il başkanını seçmek için sandık başına gidecek. Alanya İlçe Kongresi ise Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’nun da katılımıyla 9 Kasım’da yapılacak

ANTALYA’NIN 19 ilçesinde delege seçimlerini tamamlayan Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Antalya İl Teşkilatı’nda kongre takvimi belli oldu. Belirlenen takvime göre ilçelerde kongre süreci 6 Kasım Perşembe Demre ile başlayacak, 14 Aralık Pazar günü yapılacak Kemer kongresiyle sona erecek. Alanya İlçe Kongresi ise Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun da katılmasından dolayı 7 Kasım’dan 9 Kasım’a ertelendi. Tek listeli bir kongre olacağı, bu nedenle İl Başkanı Mustafa Köse’nin, mevcut İlçe Başkanı Mustafa Berberoğlu ile aday olmayı planladığı bilinen eski Gençlik Kolları Başkanı Mimar Mustafa Toklu’yu Antalya’ya davet edip özel bir görüşme yapacağı ifade ediliyor.

KÖSE’NİN ADAYLIĞI NETLİK KAZANMADI

İlçe kongrelerinin ardından 11 Ocak Pazar günü AKP delegeleri yeni il başkanını belirlemek için 11 Ocak Pazar günü sandık başına gidecek. Kepez Arena'da gerçekleşecek kongreye, Başbakan Ahmet Davutoğlu da katılacak. Kongrede AKP Antalya Milletvekili Hüseyin Samani'nin milletvekilliği için istifasının ardından Genel Merkez tarafından Şubat 2011'de atamayla göreve getirilen Avukat Mustafa Köse'nin yeniden aday olup olmayacağı noktasında kesin bir karar bulunmuyor.

23 Eki 2014 - 02:00 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber