'AKP'ye özel  kanun çıkıyor'

CHP'li Budak, ekonomik krizin yaşandığı bir dönemde 'Ekonomik ve Sosyal Konsey’in yerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için özel olarak 'Ekonomi ve Dış Ticaret Konseyi' kurulduğuna dikkati çekti

Haber: Alper KUTAY
CUMHURİYET
Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, 2010 yılında anayasal kurum haline getirilen, 3 ayda bir toplanması gerekirken bugüne kadar hiç toplanmayan 'Ekonomik ve Sosyal Konsey’in yerine Cumhurbaşkanı Erdoğan için 'Ekonomi ve Dış Ticaret Konseyi' kurulduğuna dikkati çekerek, “Bu tutum, AKP’nin hukuka bakışı ve anayasa yapma anlayışının somut göstergesidir. Anayasal kurumu yok edip, sonra kişiye özel konsey kurmak, hukukun katledilmesidir” dedi. Budak, Türkiye’de ekonomik ve sosyal hayatta ciddi sıkıntılar yaşandığını, böyle bir ortamda bir diyalog kanalı oluşturması için kurulan ve anayasal kurum haline getirilen 'Ekonomik ve Sosyal Konsey’in ise AKP eliyle yok edildiğini kaydetti.
'İŞİNE GELMEYENİ LAĞVEDİYOR'
AKP Hükümeti'nin kamu gücüyle tüm kurumları AKP’lileştirdiğini, sivil toplum örgütleri ile meslek örgütlerini de ağır baskı altına aldığını kaydeden Budak, şunları söyledi: “Ülkedeki hukuksuzluk her alanı etkiliyor. Meslek örgütleri ve sivil toplum örgütleri de bundan payını alıyor. AKP, kurumları ya AKP’lileştiriyor ya da tasfiye ediyor. Bunun pek çok örneği var. Dış Ekonomik İlişkiler Konseyi (DEİK) bunun bir örneği. Sivil olan DEİK’i bir gecede kapatıp bakana bağladılar. Ele geçiremediklerini ise tehdit ediyorlar. Kamunun denetim gücüyle, vergi denetimiyle baskı altına alıyorlar. Türkiye’nin içinden geçtiği dönemde 'Ekonomik ve Sosyal Konsey' gibi etkin yapılara ihtiyaç var ancak AKP eliyle konsey tamamen ortadan kaldırıldı, bir yandan da kişiye özel konseyler kuruluyor."

03 Mar 2016 - 22:10 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber