‘AKP sözünü tutmuştur’

AKP İlçe Başkanı Hüseyin Güney, Pegasus'un önceki akşam Gazipaşa Havalimanı’na yaptığı ilk tarifeli uçuşunu değerlendirerek, “Sözümüzü tutmanın sevincini yaşıyoruz” dedi. Güney, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Alanya'ya gelmesinin ise memnuniyet verici olduğunu söyledi.

Alper KUTAY
ADALET ve Kalkınma Partisi (AKP) İlçe Başkanı Hüseyin Güney, dün düzenlediği basın toplantısında gündemi değerlendirdi. İlk olarak Pegasus Havayolları’nın Gazipaşa Havalimanı’na yaptığı ilk tarifeli uçuş hakkında konuşan Güney, AKP olarak söyledikleri ve söz verdikleri her şeyi yavaş yavaş gerçekleştirdiklerini belirtti. Gazipaşa Havalimanı konusunda Alanya olarak henüz hiç kimsenin görevinin bitmediğini vurgulayan Güney, uçuş seferlerine destek verilerek, firmanın daha çok uçuş koymasının sağlanabileceğini söyledi. “Seferlerin oturması için fedakarlık yapmalıyız” diyen Güney, Anamur, Alanya ve Gazipaşa halkından havalimanına destek olmalarını istedi. ‘YILDIRIM’LA SÜREKLİ GÖRÜŞÜYORUZ’ Bundan sonraki süreç hakkında da konuşan Güney, artık turizm yetkililerine büyük iş düştüğünü kaydetti. Güney, “AKP üzerine düşen görevi yerine getirdi, bundan sonraki gelişmelere de açığız. Gazipaşa Havalimanı mutlaka bizim istediğimiz düzeye gelecek, bu konuda Ulaştırma Bakanı Sayın Binali Yıldırım ile gerekli temaslarımız sürüyor. Biz siyasi olarak elimizden geleni yaptık. Basın mensupları, belediye başkanları, milletvekilleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri de elinden geleni yaptı. Kamuoyunda sürekli görüyoruz, havalimanının buradan başka yere taşınmasına sebep olanlar bile şu anda bu başarıyı sahiplenmeye çalışıyorlar. Bu da bizim için memnuniyet verici bir durum. Demek ki onlar bile büyük aşama kaydetmişler” dedi. ‘HÜRRİYET’TEN DESTEK İSTEYECEĞİZ’ Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Aliye ve Murat Özçelik çiftinin nikah şahidi olmak amacıyla hafta sonu Alanya'ya gelmesi konusu da sorulan Güney, “Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun Alanya'ya gelmesinden memnunuz. Siyasilerin yaptığı Alanya ziyaretleri bizleri her zaman memnun eder. Çünkü buraya gelerek Alanya'nın gerçekleriyle yüzleşiyorlar. Sayın Kılıçdaroğlu'nun burada Büyükşehir Yasası ile ilgili yaptığı açıklamasına cevap vermek niyetinde değiliz. Yasanın iptali için Anayasa Mahkemesi’ne gitmeyi planlıyorlarsa bu tamamen onların bileceği bir iştir” diye konuştu. Aynı zamanda eniştesi olan Hürriyet Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Arif Dizdaroğlu’ndan Gazipaşa Havalimanı’nın tanıtımı için destek isteyip istemeyeceği de sorulan Hüseyin Güney, “Arif Bey Alanya sorunlarına her zaman duyarlıdır. Alanya'yla ilgili İstanbul'da her türlü çabayı gösteriyor. Gerektiği yerde gerektiği müdahaleyi yapabiliyor” dedi.

#

19 Ara 2012 - 00:05 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber