AKP'li Uslu 16 Nisan'da destek istedi

Gazipaşa ve Alanya'da referandum çalışması yapan AKP'li Uslu, esnafla buluşarak 16 Nisan'da destek istedi.

Haber: Alper KUTAY

ADALET ve Kalkınma Partisi (AKP) Antalya Milletvekili Atay Uslu, halk oylaması çalışmalarına Gazipaşa ve Alanya'da devam etti. Sabah saatlerinde gittiği Gazipaşa'da muz ve çilek tarlalarında çalışan üreticilerle görüşen Uslu, muzu, çileği ve çekirdeksiz narı ile Gazipaşa’nın bir marka olduğunu belirtti. Uslu, “Milletimizin 'Evet' kararı ile kabul edeceğimiz Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi de muzumuz ve çileğimiz gibi yerlidir" dedi. 16 Nisan’da yapılacak Anayasa Referandumu çalışmalarına daha sonra Alanya'da devam eden Uslu, AKP İlçe Başkanı Mustafa Berberoğlu ve ekibi tarafından karşılandı. Öğle saatlerinde Konaklı Sanayi Sitesi esnafını ziyaret eden Uslu, Konaklı Merkez Çarşısı'nda esnafla buluştu. Daha sonra Payallar Sanayi Sitesi'ne geçen Uslu, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne 'Evet' demek için çok fazla sebep olduğunu, 'Hayır' demek içinse makul, mantıklı, hukuki bir sebep olmadığını ifade etti.
'MECLİS DAHA GÜÇLÜ OLACAK'
Uslu, "Hayır diyen muhalefet partisi yöneticileri makul ve hukuki gerekçeler yerine yalan söylüyorlar. Değişiklik öngören 18 maddenin içeriğine giremiyorlar, anayasayla ilgisi olmayan konularda yalan üretiyorlar. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Meclis'i daha sorumlu ve daha güçlü hale getirecek. Meclis, tarihimizde hiç olmadığı kadar güçleniyor. Kanunlar artık hükümetin teklifiyle değil, sadece milletvekillerinin teklifiyle çıkarılacak. Meclis sadece kanunları hazırlayıp çıkarmakla kalmıyor, cumhurbaşkanını ve hükümeti de denetleme hakkına sahip hale geliyor. Yeni sistemin cumhurbaşkanının her türlü eylem ve işlemine yargı yolunu açıyor" dedi.

28 Mar 2017 - 16:16 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber