‘AKP Hükümeti halkın iradesini hiçe sayıyor’

Büyükşehir Yasası ile Alanya Belediyesi’nin elinin kolunun bağlanmak istendiğini savunan SP İlçe Başkanı Sinan Aktaş, “AKP Hükümeti Alanya seçmeninin iradesini resmen hiçe sayıyor” dedi

SAADET Partisi (SP) İlçe Başkanı Sinan Aktaş, Alanya’daki pek çok bulvar ve caddenin yanı sıra kırsal alandaki önemli bağlantı yollarının Büyükşehir Yasası kapsamında Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi’nde yapılan oylama sonucu Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne geçtiğini anımsatarak, “Bu yasanın sakıncaları sürecek” uyarısında bulundu. Sadece yolların değil, 30 Mart’tan bu yana itfaiye, mezarlıklar, otogar, sahil ve plajlar, köyler ve yolları, su ve altyapı gibi pek çok önemli birimin Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne devredildiğini hatırlatan Aktaş, “Alanya’da neredeyse her şey artık Antalya’dan sorulacak. AKP bu yasayı hazırlarken, ‘Bize ait olmayan belediyelerin yetkilerini nasıl alırız, belediyelere nasıl hâkim oluruz’ diye düşünmüş, şimdi de harfiyen uyguluyor” dedi.

‘BİZ NEDEN ALANYA’DA SEÇİM YAPTIK?’

Alanya Belediye Başkanı’nın halk tarafından seçildiğini, ancak AKP’nin demokrasiyi hiçe sayarak halkın seçtiği Belediye Başkanı’nın yetkilerini elinden aldığını ifade eden Aktaş, “AKP’ye sesleniyorum. Kardeşim, sizin demokrasiye ve halk iradesine saygınız yok mu? Peki, seçimleri niye yaptınız? İlçe Belediye Başkanı seçimi olmasın, sadece Büyükşehir Belediye Başkanı seçelim. O da Alanya’ya bir memur atasın, çalışmaları onlar yürütsün. Biz Alanya’da niye seçim yaptık? 182 bin seçmen niye sandığa gitti de oy kullandı? Yaptığınız iş çok açık. Seçilmiş belediye başkanını memur sıfatına, seçilmemiş birini de atayarak bütün yetkileri onun eline veriyorsunuz. Bu hem demokrasiye aykırıdır, hem de Alanyalı seçmene yapılmış en büyük saygısızlıktır” diye konuştu.

‘SEÇİMDE AKP’YE DERSİNİ VERELİM’

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İlçe Teşkilatı’na da seslenen Saadet Partisi (SP) İlçe Başkanı Sinan Aktaş, “Neden seçim olduğundan bu yana yeterli tepki vermiyorsunuz? Son üç senede AKP’ye ciddi muhalefet yaparken, 30 Mart’tan sonra neden ciddi bir açıklama görmüyoruz? Buradan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’e ve aynı zamanda Büyükşehir Meclis Üyesi olan 4 kişiye soruyorum. Neden bulvar ve caddelerin devrinin yapılacağı meclis toplantısına katılmadınız? Siz katılsaydınız sonuç böyle olmazdı. Şimdi önümüzde 2015 Genel Seçimleri var. Alanya halkına sesleniyoruz. Sizin iradenizi yok sayan AKP iktidarına önümüzdeki seçimde gerekli dersi mutlaka vermelisiniz” dedi.

19 Ara 2014 - 05:12 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

mustafa dibektaş - akp naapsaydı 28 şubatta sizin koyup kaçtığınız gibi mi yapsaydı?

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Aralık 05:12

Çorum Haber