AKP hükümeti Gazipaşa’dan referandumun öcünü alıyor

DEMİRTAŞ Belediyesi’nin CHP’li başkanı Mustafa Aras, yaptığı açıklamayla, Gazipaşa Havaalanı konusunda bir süredir devam eden tartışmalara farklı bir boyut getirdi.

Alper KUTAY
 Gazipaşa Havaalanı’nın tüm Alanya’nın olduğu gibi Demirtaş’ın da hayallerini zorladığını söyleyen Aras, havaalanının açılmasının Alanya, Gazipaşa ve Anamur kadar Demirtaş için de hayati önem taşıdığını söyledi. Aras, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın geçen hafta turizmcilere kızarak yaptığı ifade edilen açıklamasında, ‘Havaalanı açılmayacak, ben vebal alıp uçak indiremem. Turizm sadece Alanya’da değil Türkiye’nin her bölgesinde yapılabilir’ sözünü yorumladı. ÜST DÜZEY KİŞİLERİN RANTI MI BOZULUYOR DİYE DÜŞÜNÜYORUZ Aras, “Biz şimdiye kadar doğası bozulmamış bir beldeyi turizme hazırlamak için uğraşırken siyasilerin yıllardır milleti kandırdıklarını öğrenince üzülüyoruz. Gazipaşa Havaalanı ihalesini alan TAV firması devletten 1 kuruş istemeden pisti 1.800 metreden 2.400’e çıkaracak. Ancak Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve Başbakan Erdoğan TAV’ın ve bölge halkının taleplerine kulak tıkayarak bölgenin kaderiyle oynuyor” dedi. Alanya’daki AKP’lilerin ağırlığını koymamasından dolayı bu hizmetin bölgeye kazandırılamadığını söyleyen Aras, “Bu tür işler olmayınca aklımıza ‘Acaba üst düzey kişilerin rantları mı bozuluyor? Yoksa referandumun öcü mü alınıyor, Gazipaşa halkı cezalandırılıyor mu?’ soruları takılıyor. Bu havaalanının tüm fizibilite çalışmaları yapılmış, firmada ve istimlakte problem yok ama hükümette problem var” diye konuştu.

#

29 Ara 2010 - 00:00 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber