‘AKP eğitimi ve dini siyasete alet ediyor’

MİLLİYETÇİ Hareket Partisi (MHP) Antalya Milletvekili Mehmet Günal, hükümetin 4+4+4 formülündeki ilköğretimi 4 yıl öngören kanun tasarısının beş yıla çıkarılması için MHP tarafından verilen önerge hakkında konuştu.

Günal, MHP olarak kademeli eğitimin bugün değil, çok önceden beyannamelerinde ve programlarında yer aldığını söyleyerek, AKP tarafından kanunun içeriğinin belirsiz bir şekilde bırakılarak bir oldubittiye getirilmesine karşı olduklarını belirtti. ‘FATİH PROJESİ KAYNAK İSRAFIDIR’ Günal ayrıca, hükümetin 4+4+4 formülünün uygulanması durumunda sınıf öğretmenlerinin sıkıntıya gireceğini ve çoğunun açıkta kalacağına öbür taraftan da yine aynı şekilde, branş öğretmeni ihtiyacının da acil olarak giderilmesi ve bununla ilgili çalışmaların da acilen yapılması gerekeceğine dikkat çekerek, bu şartlarda eğitim öğretimin aksayacağını ve kalitenin düşeceğini söyledi. Fatih Projesi’ni de eleştiren Günal, etkileri ve maliyeti düşünülmeden, aceleyle birilerine rant yaratmak üzere projenin hazırlandığını ve kaynakların israf olacağını savundu.

#

04 Nis 2012 - 00:00 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber