AKP Antalya Adayı Av. Rıza Sümer oldu

Başbakan Davutoğlu'nun katılımıyla gerçekleşecek AKP Antalya İl Kongresi öncesi yapılan istişareler sonucunda Başkan Adayı olarak Rıza Sümer belirlendi. 11 Ocak'ta yapılacak İl Kongresi’ne Sümer’in başkanlığında tek listeyle gidilecek

ONBİR Ocak 2015’te Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu'nun da katılımıyla gerçekleştirilecek Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Antalya İl Başkanlığı Kongresi öncesi, 6 Kasım’da Demre ile başlayan ilçe kongreleri 26 Aralık Kemer kongresi ile tamamlandı. AKP Antalya İl Başkanı Mustafa Köse’nin milletvekili adayı olması gündeme gelince, yerine yeni bir il başkanı arayışı başladı. Geçtiğimiz günlerde İl Başkanı Mustafa Köse ile birlikte Ankara’ya giden bir ekip, Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu’nun başkanlığındaki komisyonla görüşmeler yaptı.

‘DAVUTOĞLU TEBRİK ETTİ’ İDDİASI

Yeni Antalya İl Başkanı’nın belirlenme sürecinin son aşaması olarak yeniden Ankara'ya çağrılan Avukat Rıza Sümer, beraberindeki muhtemel adaylar Ali Çetin, Osman Dirican, Bekir Asri ve Abdullah Işıkhan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüştü. AKP Genel Başkanı ve Başbakan Davutoğlu, Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu’nun mülakatı sonrasında yapılan değerlendirmede, Rıza Sümer, Ali Çetin, Osman Dirican, Bekir Asri ve Abdullah Işıkhan isimlerinin arasından Rıza Sümer'e görev verdi. Başbakanlık Konutu’nda gerçekleşen görüşme sonrası Rıza Sümer'in il başkan adayı olarak kongreye gireceği açıklandı. Başbakan Davutoğlu’nun Avukat Rıza Sümer'in elini sıkıp ‘Hayırlı olsun’ dediği de gelen bilgiler arasında.

02 Oca 2015 - 08:50 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber