AK Parti’li ve MHP’lilerin ayakta alkışladığı konuşma

Meclis Başkanvekili Ahmet Aydın’ın Doğu ve Güneydoğu’da terör örgütüne yönelik yapılan operasyonlar nedeniyle bazı milletvekillerinin 'Savaş, iç savaş, devlet terörü, katliam, Kürdistan soykırım' ifadelerinin kullanılmasına tepki göstermesini AK Parti’li ve MHP’li milletvekilleri ayakta alkışladı

ULUSLARARASI

anlaşmaların görüşüldüğü Meclis Genel Kurulu’nda oturumu yöneten Meclis Başkanvekili Ahmet Aydın, Doğu ve Güneydoğu’da yaşanan terör operasyonları nedeniyle bazı milletvekillerinin kürsüde yaptıkları konuşmalar esnasında kullandıkları ifadelere tepki göstererek, milletvekillerini anayasa ve içtüzüğe uygun konuşmaya davet etti. Ahmet Aydın’ın konuşması MHP’li ve AK Partili milletvekilleri tarafından ayakta alkışlanırken, CHP’li bazı milletvekilleri oturdukları yerden alkışla destek verdi, HDP’li milletvekillerinin ise alkışlamaması dikkat çekti.

Anayasa ve içtüzük gereği bir açıklama yapma gereği hissettiğini söyleyen Ahmet Aydın, “Türkiye Cumhuriyet Anayasası'nın 3. maddesine göre Türkiye Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Yine Anayasa'nın 14. maddesinde anayasada yer alan hak ve hürriyetlerden hiçbirinin, devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü bozmayı amaçlayan faaliyetler biçiminde kullanılamayacağı belirtilmektedir. Dolayısıyla özellikle son dönemlerde zaman zaman 'savaş, iç savaş, devlet terörü, katliam, Kürdistan' ve hatta ve hatta 'soykırım' gibi ifadeler ile devlete ait kurum ve kuruluşlar ile güvenlik güçlerini itham eden, adeta kesin ve maddi gerçeklik olarak sunulan kaba ve yaralayıcı söylemler, anayasa ve içtüzük ile evrensel hukuk kurallarına aykırıdır ve bu söylemleri şiddetle reddetmemiz gerekiyor” dedi.

Türkiye Cumhuriyeti'nin merkezî ve mahalli idare yapılanmasının esaslarının Anayasa'nın 126. ve 127. maddelerinde düzenlendiğine işaret eden Aydın, “Bu esaslar dâhilinde Türkiye Cumhuriyeti devleti içinde ‘Kürdistan’ adıyla herhangi bir idari veya coğrafi birim bulunmamaktadır. ‘Kürdistan’ ifadesinin tarihi ve coğrafi bir terim olarak kullanılmasından ziyade Türkiye sınırları içindeki bir bölgeyi ayrı bir egemen ve hukuki ve siyasi varlık biçiminde gösterir şekilde zikredilmesi doğru değildir” diye konuştu.

Anayasa ve İç Tüzük gereği temiz bir dil kullanmanın yanı sıra ülkenin ve milletin bölünmez bütünlüğünü savunmanın, terörün her türlüsüne karşı birlikte ortak tavır almanın ve anayasaya bağlı hareket etmenin tüm milletvekillerinin asli görevi olduğunu ifade eden Aydın, “Ortada Kürt kardeşlerimizin bir mücadelesi yoktur. Ben de bir Kürt olarak çok açık ve net söylüyorum ki, bu bir terörle mücadeledir ve terörün her türlüsünü lanetliyorum” açıklamasında bulundu.

30 Oca 2016 - 13:01 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber