AK Parti’den ‘Kardeş Belediyecilik’ dönemi

ADALET ve Kalkınma Partisi (AK Parti) mensubu ilçe ve belde belediye başkanlarının katıldığı toplantıya Antalya Koordinatörü ve Burdur Milletvekili Dr. Hasan Hami Yıldırım, Antalya Milletvekili Hüseyin Samani, İl Başkanı Mustafa Köse, Yerel Yönetimler Başkanı Üzeyir Doğan, Gençlik Kolları Başkanı Hasan Bozdemir, Kadın Kolları Başkanı Av. Nezihe Yoldan Tezcan ve Kemer İlçe Başkanı Zafer Yaman katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Başkanı Mustafa Köse, AK Partili belediyeler arasında bir süre önce başlatılan 'Kardeş Belediyecilik' modelinden olumlu sonuçlar alındığını belirtti.

‘BELEDİYELER BİRBİRİYLE YARDIMLAŞSIN’ Köse, “Belediyelerimiz arasındaki kardeşlik dayanışmasının meyvelerini toplamaya başladık. Kardeş belediyecilik modeliyle imkanları kısıtlı olan belediyelerimize, iyi durumda olan belediyelerimizin yardımcı olmasını, eksiklerini tamamlamasını sağlıyoruz. Bizim belediye başkanlarımız zaten yaptıkları icraatlar ile farkını açık bir şekilde ortaya koyuyor. Seçimler öncesi vatandaşa, seçmenlere ne söz verdiysek yerine getiriyoruz” dedi. Sosyal belediyeciliğin önemine değinen Köse, “Vizyon sahibi belediye başkanlarımız yaptıkları projeleri hayata geçirip, ilçesinde, beldesinde önemli çalışmalar yapıyor. Ancak, sosyal belediyeciliğe daha fazla ağırlık vermeliyiz. Sürekli vatandaşlarımız ile iç içe olmalıyız. Onların iyi gününde, kötü gününde yanında olmalıyız. Kısacası, sadece hizmetle değil vatandaşımızın gönlünü de kazanmalıyız. Teşkilatlarımız ile uyum içerisinde çalışmalıyız. Birlik ve beraberlik içinde çalışmalıyız” diye konuştu. ‘CHP’LİLER KAVGADAN HİZMET YAPAMIYOR’ Muhalefet partili belediyelerin kendi içlerinde kavgalı olduğunu belirten Köse, “CHP'ye bakıyoruz, milletvekili belediye başkanıyla kavga ediyor. Belediye başkanı teşkilatıyla ve diğer belediye başkanlarıyla kavgalı! Meclis üyeleri belediye başkanını yolsuzlukla suçluyor. Belediye başkanı tehdit içerikli sözler savuruyor. Vatandaşımız görüyor ve diyor ki, 'Bunlar kendi içinde kavgalı, kendilerini yönetemiyor. Belediyeyi, ülkeyi nasıl yönetecek'. İşte burada bize daha çok iş düşüyor. Sorumluluğumuz daha da artıyor” dedi.

#

01 May 2012 - 00:17 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber