AK Parti'de gizli önlem! İşte O 34 isim

AK Parti'de milletvekili aday listesi hazırlanırken, seçilmesi halinde 'üç dönem' hattına girecek olan 34 isim 7 Haziran seçimleri için aday gösterilmedi

AK

Parti'de milletvekili aday listesi hazırlanırken, seçilmesi halinde 'üç dönem' hattına girecek olan 34 isim 7 Haziran seçimleri için aday gösterilmedi.

AK Parti'nin milletvekili aday listelerini hazırlarken dikkate aldığı kriterlerden birinin de "üç dönem kuralı" olduğu ortaya çıktı.

AK Parti kurulduğunda tüzüğe konulan "üç dönem üst üstte milletvekili seçilenlerin bir sonraki seçimde listelere konulmayacağı" kuralı zaman içinde çok tartışıldı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Başkanlığı yaptığı süre içinde her zaman kuralın kaldırılmasına karşı çıktı. Bu kurala takılan, aralarında partilinin ağabeylerinin de bulunduğu 70 isim listelere veda etti. 70 milletvekili bir dahaki seçimi ve tekrar listelere girmeyi bekleyecek. AK Parti, milletvekili aday listeleri hazırlanırken benzer bir manzaranın tekrarlanmaması, üç dönem psikolojisi ve bunun getirebileceği dezavantajların ortadan kaldırılması için önlem aldı. Partide bu durumda 69 kişi vardı. Bu isimlerin bir kısmı "bir dönem dinlensinler" diyerek liste dışı bırakıldı. Bazıları da kendi isteği ile aday olmadı.

İŞTE O 34 İSİM

AK Parti'de listelerde yer almayan 34 kişi şöyle: "Gülşen Orhan, Emin Önen, Fatoş Gürkan Fatma Salman, Avni Erdemir, Sadık Badak, Mehmet Erdem, Semiha Öğüş, Cemal Öztaylan, Zülfü Demirbağ, Faruk Septioğlu, Sebahattin Karakelle, Muhyettin Aksak, Fazilet Dağcı Çığlık, İbrahim Halil Mazıcıoğlu, Mehmet Domaç, İbrahim Yiğit, Mehmet Sağlam, Abdullah Çalışkan, Mustafa Kabakçı, Ayşe Türkmenoğu, Mücahit Fındıklı, Ömer Faruk Öz, Yüksel Özden, Ahmet Feralan, Mustafa Hamarat, Dilek Yüksel, Safiye Seymenoğlu. Mehmet Kerim Yıldız, Ömer Dinçer, Gürsoy Erol, Azize Sibel Gönül, Zafer Çağlayan, Nursuna Memecan ise adaylık başvurusu yapmadı.

"TASFİYE SÜRECİ BİTTİ, SIRA YENİ TÜRKİYE'DE"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, "Bugüne kadar yaşadığımız süreç, AK Parti'nin iktidarda olduğu süreç, eski Türkiye'nin tasfiyesi süreciydi, önümüzdeki dönem yeni Türkiye'nin inşası süreci olacak" dedi. AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlenen "İl Başkanları Toplantısı"nda konuşan Şentop aday tanıtım toplantısının 15 Nisan'da yapılacağını belirtirken şöyle devam etti: "Bu seçimler sadece belli bir dönemi ilgilendiren seçimler değil Türkiye'nin belki çeyrek asrının belirleyicisi olacak, Türkiye'nin ana istikametlerini belirleyecek seçimlerdir" diye konuştu. Türkiye'de AK Parti karşıtlığı üzerine siyaset yapma durumunun bu seçimle son bulacağını vurgulayan Şentop, "Sadece AK Parti karşıtlığı üzerinden politika üretmek CHP, MHP, HDP için de bu seçimlerde son bulacak" dedi.

'BU SİSTEMİ İNGİLİZLER BELA ETTİ'

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, Parlamenter sistemi "deli gömleğine" benzetirken, "İngiliz'in kokuşmuş bir modelidir bu. Dünyanın başına bela etmiştir bu sistemi İngilizler" dedi. Bir TV programında başkanlık sisteminin gerekliliğine ve parlamenter sistemin artık ihtiyaçları karşılamadığına vurgu yapan Kuzu "İngiliz'in kokuşmuş bir modelidir bu. Dünyanın başına bela etmiştir bu sistemi İngilizler. Kendilerinde bile şu an koalisyon var düşünebiliyor musunuz?" ifadelerini kullandı.

(Kaynak: Sabah)

11 Nis 2015 - 17:00 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber