AK Parti'de bir istifa daha

AK Parti'de bir istifa daha yaşandı

AK Parti Burdur Milletvekili Hasan Hami Yıldırım, partisinden istifa etti.

Yıldırım, 26 Aralık’ta büyük rüşvet operasyonu ile ilgili attığı, “Savcı Muammer Akkaş’a baskı yapılması kabul edilemez, hukuk devletinde bu baskı meşru görülemez” tweetleriyle dikkat çekmişti.  

'KORSAN SALDIRILARA UĞRADIM'

Büyük rüşvet operasyonuna ilişkin 26 Aralık’ta Twitter’dan, “Savcı Muammer Akkaş’a baskı yapılması kabul edilemez, hukuk devletinde bu baskı meşru görülemez” diyen Yıldırım, bir anda partisi içinde boy hedefi haline geldi. Facebook ve web sayfası da korsan saldırılara uğrayan Yıldırım, tepkisini yine Twitter üzerinden şöyle yansıttı:

İFTİRAYA BABAMI DA KARIŞTIRDILAR

“Facebook ve web sayfamı kapattım, çünkü korsan saldırılar oldu, şimdi görüyorum ki fırsatçılara yeniden malzeme çıkmış. Seçim bölgemde, birilerinin yönlendirmesiyle son günlerde hakkımda yoğun bir karalama kampanyası yapılmaktadır. Bu kampanya içindeki şahsiyet fukaralarının seviyesine inmem elbette bana yakışmaz. Siyaseti toplum ve hizmet için değil de sadece enaniyeti ve kendi çıkarları için yapanlar, iftirayı, gıybeti siyaset sananlar yanımda olsalardı kendimden şüphe ederdim. Partisinin Başkanını yıpratmak için her türlü yalanı, iftirayı yayanlar, yerine ilkesizce kendisini pazarlamaya kalkışanlar elbette karşımda olurlar. Herkes kendinden bekleneni yapıyor. Seçim bölgede yukarıda saydığım tipteki insanlar, fırsatçılar, durumdan vazife çıkarıyor ve güya üstüme geliyorlar. Sizlerin karşımda yani onların karşımda olması benim doğru yerde olduğumun delilidir. Bugün kulağıma geldi, karalama kampanyasına babamı da dahil etmişler bazı densizler. Güya babam Ankara’ya Genel Merkeze gitmiş ve ağlamış. Birincisi, babam Ankara’ya bu yakınlarda hiç gelmedi. İkincisi, Genel Merkez’le ya da herhangi bir yetkili ya da ilgili biriyle hiç görüşmedi. Üçüncüsü, babam adam gibi adamdır, hiçbir zaman şu anda piyasada bol miktarda örneğini gördüğümüz dalkavuklardan olmamıştır. İftiranın ve yalanın sonu yok.”

PARTİSİNDEN İSTİFA ETTİ

Bugün Meclis'te bir basın toplantısı düzenleyen Hasan Hami Yıldırım, şunları söyledi:
''Bu karar kolay bir karar olmadı. Samimiyetle söylüyorum önemli hizmetleri olan bir iktidar partisinden ayrılıyorum. İstenir ki ortaya koyduğunuz görüşler, eleştiriler dikkate alınsın Bunun partim içinde artık mümkün olmadığını, partinin içinde kalarak bu eleştirilere daha fazla dayanamayacağımı gördüm. O yüzden istifa etme noktasına geldim. Başka kimler istifa etmeyi düşünür hiçbir fikrim yok Siyasi partilerde iktidarlarda hata yapabilir. İktidarların belli bir seviyeye kadar oranda hata yapma hakkı da vardır. Neticede bu topluma hizmet eden kişilerdir. Bütün siyasiler için geçerlidir. Zaman zaman gördük, mümkündür yaşandı. Yeni fark ettiğimden değil hangi ortamlar olursa olsun bir takım hataları gördüğünüzde hemen üzerine giderek tepki göstermek uygun olmayabilir.''

31 Ara 2013 - 11:50 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber