Ak Parti il danışma Meclisi toplantısı yapıldı

İl Danışma Meclisi toplantısı teşkilat gündemli olarak, AK Parti İl Başkanlığında gerçekleştirildi

AK Parti İl Başkanı Dr. Selim Temurci’nin ev sahipliğinde coşkulu ve yoğun bir katılımla gerçekleşen İl Danışma Meclisi  toplantısına Ak Parti Genel Başkan Yardımcıları Hayati Yazıcı, Mustafa Ataş, Erol Kaya, TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı ve İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Şentop, MYK ve Kurucular Kurulu Üyeleri, İstanbul Milletvekilleri, İBB Başkanı Kadir Topbaş, İl Yürütme ve Yönetim Kurulu Üyeleri, İlçe Başkanları, İlçe Belediye Başkanları, SKM Başkanları, Meclis Üyeleri ve İl Hatipleri katıldı.Divan Başkanlığını Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanı Muharrem Ödemiş’in yaptığı toplantı, İl Yerel Yönetimler Başkanı Ahmet Cin’in Referandum sürecine dair yaptığı faaliyet sunumuyla başladı. Programda İBB Başkanı Kadir Topbaş da bir konuşma yaptı.

“BÜTÜN TÜRKİYE’DE YENİ BİR DÖNEM BAŞLAMIŞTIR”

“AK Parti ailesi olarak hem tarihin özneleri hem de tanıkları olduğumuz bir dönemi yaşıyoruz. Rabbimize hamd olsun ki Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki bu kutlu yapıda tarih yazanlarla birlikte yol yürümeyi bizlere nasip etti.” diyerek sözlerine başlayan Dr. Selim Temurci konuşmasını şöyle sürdürdü: “16 Nisan Referandumuna milletimizin yüzde 51.4 ile ‘evet’ demesi bütün siyasal yaşamımızı, demokrasi geçmişimizi önemli ölçüde değiştirecektir. Bütün Türkiye’de yeni bir dönem başlamıştır. Tarih Türkiye’nin kuruluşunu yazarken, 16 Nisan 2017’yi yükselme döneminin başlangıcı sayacaktır. Tarih bu günü, 150 yıl sonra milletin ‘her şey bana aittir; söz ve karar sahibi benim’ sözünü de yazacaktır. 16 Nisan kutlanması gereken büyük biz zaferin adıdır. Bu tarih, kriz ve kaoslardan, istikrarsızlıklardan medet umarak milli egemenlikten pay kapmaya çalışanlara, bütün vesayet unsurlarına; milletin dur dediği tarihi yükselişin adıdır. 16 Nisan sadece bir referandum değildir. siyaseti, siyasetçileri ve ülkeyi topyekün değiştirecek ve her şeyin milletleştiği bir dönemi başlatacak bir dönemin adıdır 16 Nisan. Artık millet var, vesayet ve kirli oyunlar yok.”

“HER GÖNÜLE DAHA FAZLA GİRMEYE ÇALIŞMALIYIZ”

İl Başkanımız Dr. Temurci sözlerine şöyle devam etti: “Artık dar kapsamlı siyaset, ideolojik saplantılar bir kenara bırakılacak. Hizmet ve proje siyaseti önümüzdeki dönemde siyasetin tek geçerli akçesi olacak inşallah. Hamd olsun, artık kaybedenin koltuğa yapıştığı dönem bitmiştir. Siyaset yenilenecek ve Türkiye çok daha güçlü olacak. Siyasette şiarımız yüzde 51.4’ün dışında kalan herkesi, herkesimi kucaklamak olmalıdır. Mevlana gibi, Yunus Emre gibi olmalıyız. Her gönüle daha fazla girmeye çalışmalıyız. Onların derdiyle dertlenmeliyiz. Sorunları bir ev ödevi titizliğiyle çözmeye çalışmalıyız. 15 Temmuz hain darbe girişiminin final gecesi 16 Nisan olmuştur. Milletimiz iradesine sahip çıkmıştır. Bu vesileyle tüm şehitlerimizi rahmetle, şükranla anıyorum. Allah mekanlarını cennet eylesin inşallah.”

HOŞ GELDİNİZ, SAFALAR GETİRDİNİZ

16 Nisan referandumu ile Türkiye üzerinde oynanan ekonomi operasyonlarının son bulacağını ifade eden Başkan Temurci, “Gezi olaylarında ekonomimize nasıl saldırdıklarını biliyoruz. 2013 yılında Türkiye’yi eski Türkiye’nin karanlık günlerine döndürmek istediler. Yaptıkları operasyonlarla dolar yükseldi ve borsa çakıldı. Faizler yükseldi. 16 Nisan Gezi’de karşımıza çıkan ekonomik saldırıların son bulduğu tarih oldu. Hamd olsun, borsamız üst üste rekorlar kırıyor. Döviz önemli ölçüde değer kaybediyor. Siyasi istikrarın garanti altına alındığı Türkiye’de yabancı ve yerli sermaye yatırım hamleleri yapıyor. Birileri bu ülkeyi yalnızlaştırmak istedi. Birileri bu ülkeye diz çöktürmek istedi. 16 Nisan’da ülkemiz dünyaya açık bir mesaj verdi. ‘Recep Tayyip Erdoğan’la ayaktayız, dimdik yükselişimiz devam ediyor’ diyen milletimize şükranlarımızı sunuyoruz. Cumhurbaşkanımız, inşallah 2 Mayıs’ta sevdasına, aşkına geri dönüyor. Hayırlı mübarek olsun. ‘İstanbul benim ve arkadaşlarımın sevdasıdır’ diyen Cumhurbaşkanımıza bu danışma meclisi toplantımızla şimdiden aramıza hoş geldiniz, safalar getirdiniz diyoruz. Recep Tayyip Erdoğan’ın partimize dönüşü 2001’de hissettiğimiz heyecandan daha fazla olacak. İstanbul, Recep Tayyip Erdoğan’ı bekliyor. Millet Recep Tayyip Erdoğan’ı bekliyor. Hep birlikte 2019’a, 2023 hedeflerine, 2053 vizyonuna doğru emin adımlarla ilerliyoruz. Bizler AK Parti İstanbul teşkilatı olarak güçlü bir İstanbul için, güçlü bir Türkiye için mücadele edeceğiz” diye konuştu.

16 NİSAN’DA BATI SINIFTA KALMIŞTIR

Avrupa Konseyi’nin aldığı kararı eleştiren Dr. Temurci, “Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Türkiye’yi siyasi denetime aldığından dem vuruyor. Onlar ki ‘hayır’cılığa soyundular. Onlar ki PKK sempatizanlarına Avrupa’da meydanlarını açtılar. Hayırcıların yanında saf tutanları AGİT heyeti olarak Türkiye’ye gönderecek kadar ahlakı olmayanlar; Türkiye’yi izlemeye almış. Siz bizi izlemeye, denetime almadınız. Biz sizi uzun zamandır izliyoruz; ahlaksızlığınızı, erdemsizliğinizi, insansızlığınızı izliyoruz. Teröre ve teröriste nasıl yardım yaptığınızı izliyoruz. Türkiye’de millete kurşun sıkanlara nasıl kucak açtığınızı izliyoruz. Biz milletin yüzde 52 oyuyla seçmiş olduğu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a suikast girişiminde bulunanlara bile ses çıkarmadığınızı izliyoruz. 16 Nisan sadece Türkiye için değil, umudu ve duası Türkiye olan mazlum coğrafyalar için kan ve gözyaşının bittiği yeniden ayağa kalkacağımız bir dönem olacak. 16 Nisan’da Batı sınıfta kalmıştır. Biz istiyoruz ki Batıda aklıselim olanlar ayağa kalksın, ırkçılıkla ben merkezli siyasetle kendi medeniyetinden olmayanları insan olarak görmeyen anlayış tarihin çöp sepetine atılsın” dedi.

PROJENİN SAHİBİ AK PARTİ TEŞKİLATLARIDIR

Programda bir konuşma yapan AK Parti Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı ise, “16 Nisan demokrasinin zaferidir. Bu zaferin sahibi aziz milletimizdir. Projenin sahibi AK Parti teşkilatlarıdır. Siyasi hayatımız için önemli kazanımlar sağlayan değişiklikler getiriyor. 18 maddeden oluşan Anayasa değişiklik paketinin 3 maddesi uygulanmaya başladı. 2 Mayıs itibariyle kurucu liderimiz sevdası AK Parti’ye dönüyor. İnşallah 21 Mayıs’ta yapılacak 3. Olağanüstü kongre ile Cumhurbaşkanımız yeniden Genel Başkanımız olacak. Partisiz bir Cumhurbaşkanı vesayetçilerin yönlendirmesine açık hale gelir. Bunu geçmişte yaşadık. 28 Şubat sürecinde merhum Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, yaşanan demokrasi ayıbına sessiz kalmak zorunda bırakılmıştır. Demokrasi tarihinde bunun tek istisnası kurucu liderimiz Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmuştur. Vesayetçilere karşı milletimizden aldığı destekle dik durmuştur” şeklinde konuştu.

Toplantı, katılımcıların güncel siyasi gelişmeler, referandum ve teşkilatlarla ilgili soru- cevap görüşlerini iletmesiyle sona erdi.

29 Nis 2017 - 21:59 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber