‘Adaylığı düşünüyorum’

FİNLANDİYA'NIN Alanya Fahri Konsolosluğu'na atanan üst klasman hakemi Kuddusi Müftüoğlu, dün basın mensupları ile Adin Cafe’de öğle yemeğinde bir araya gelerek, hakemliği bırakıp AKP’den Alanya Belediye Başkan Adayı olabilmek için siyasete döneceği yönündeki açıklamaları değerlendirdi.

Öte yandan bugün 17.00-19.00 saatleri arasında Finlandiya’nın Ankara Büyükelçisi Nina Vaskunlahti’nin Alanya’ya gelerek bir resepsiyon vereceğini de belirten Müftüoğlu, açmış olduğu Alanya Fahri Konsolosluğu bürosunda sorulara yanıt verdi. Büyükelçi Vaskunlahti’nin Alanya’da duygu ve düşüncelerini paylaşacağını belirten Müftüoğlu, “Benim ve bölge için çok önemli bir görev. Çok gurur verici bir durum” dedi.
‘ÖNEMLİ BİR GÖREV ÜSTLENDİM’
Müftüoğlu, “Şehrimizde ve bölgemizde yaşayan 2 bin 500’e yakın Finlandiyalı var. Yaz aylarında 45-50 bin turistik amaçlı gelen Finlandiya vatandaşı bulunmaktadır. Buraya gelen vatandaşların Akseki, İbradı, Manavgat, Alanya ve Gazipaşa’daki yerel yöneticiler, bürokrasi veya ticari ilişkileri ile doğabilecek sıkıntılar anlamında Finlandiya Büyükelçiliği’ni temsilen fahri konsolos oldum. İki ülke arasındaki ilişkiler açısından son derece önemli olan görev için üzerime düşeni yapacağım” diye konuştu.
‘ADAY OLMAYI DÜŞÜNÜYORUM’
Müftüoğlu, hakemliği bırakacağı yönündeki sorulara, “Şu anda hakemliği bırakmıyorum. Eğer bu yılın sonunda şartlar uygun olursa bırakırım. Çünkü 43 yaşındayım, önümde iki yıla yakın bir zaman olmasına rağmen biraz da yorgunluk var” diye cevap verdi. “2014 yerel seçimlerinde Alanya Belediye Başkan Adayı olabilmek için mi hakemliği bırakacaksınız?” sorusunu, Alanya Belediye Başkanlığı için 2009 yılında AKP’den aday adayı olduğunu hatırlatarak yanıtlayan Müftüoğlu, “O süreç geldiğinde değerlendirmemizi yaparız. Şu anda değerlendirme yapma zamanı değil” dedi.

#

15 Şub 2013 - 00:08 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber