65. Hükümet'te 'Elvan' faktörü

Gazeteci Selvi, Alanya'ya da yakın bir isim olan Lütfi Elvan'ın parti içi dengeleri koruma adına Kalkınma Bakanı olarak görevlendirildiğini iddia etti

Haber: Alper KUTAY
ADALET
ve Kalkınma Partisi'ne (AKP) yakınlığıyla bilinen Hürriyet Gazetesi Köşe Yazarı Abdülkadir Selvi, 65. Hükümet'in yeni Bakanlar Kurulu oluşturulurken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la Başbakan  Binali Yıldırım arasında bir bakan konusunda sıkıntı yaşandığını yazdı. Selvi, 7 Haziran Genel Seçimleri'nde Antalya Milletvekili seçilen ve o dönem Alanya için büyük projelerin sözünü veren Mersin Milletvekili Lütfi Elvan'ın, parti içi dengeleri koruma adına Kalkınma Bakanı yapıldığını savundu. İşte Abdülkadir Selvi'nin yazısından o bölüm: "AKP Büyük Kongresi ile izlenimleri paylaşırken, 'Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın güçlü liderliği sayesinde vazo çatlamadı' demiştim. Vazonun çatlamaması, parti içinde birlik ve bütünlüğün muhafazası adına, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'na yakın iki isim Kabine'de yer aldı.
PARTİ İÇİ DENGE UNSURU
Mehmet Şimşek ile Lütfü Elvan'ı kastediyorum. Binali Yıldırım hükümeti kurulurken, Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Lider benim' diyerek son değişikliğe damgasını vurdu. Kabine'nin iki sürprizi var. Mehmet Şimşek ve Lütfü Elvan. Yeni Kabine, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın damgasını taşıyor. Ama Başbakan Binali Yıldırım’ın tercihleri de yansımış durumda. 1 Kasım Genel Seçimleri'nden sonra kurulan Davutoğlu hükümetinde, Cumhurbaşkanı ile Başbakan arasındaki 2,5 saatlik müzakere yaşanmış, Binali Yıldırım ismi kriz konusu olmuştu. Binali Yıldırım Kabine'deydi ama Ulaştırma Bakanı değildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kararlılığı üzerine, Binali Bey Ulaştırma Bakanlığı’na getirilmişti. Bu kez de yine bir bakan hakkında sıkıntı yaşanmış ama Erdoğan’ın kararlılığı üzerine aşılmış."

25 May 2016 - 14:55 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Yeni Alanya Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Yeni Alanya Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Yeni Alanya Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Yeni Alanya Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.


Çorum Haber